Ο Αλβανός πρόεδρος στην Εξεταστική: Θα έκαιγαν το Κοινοβούλιο!

 Ο Αλβανός πρόεδρος στην Εξεταστική: Θα έκαιγαν το Κοινοβούλιο!  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, στις δηλώσεις του στην εξεταστική επιτροπή που διενεργεί έρευνα για τη συνταγματικότητα των αποφάσεων του, ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ακύρωση των εκλογών της 30ης Ιουνίου.

Είπε ότι έλαβε άκρως απόρρητες πληροφορίες τις ημέρες πριν από τις εκλογές, που τον ενημέρωναν ότι θα ακολουθούσαν πράξεις αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ανέφερε ότι προσπάθησε να αποφύγει μια νέα εμφύλια σύγκρουση στην Αλβανία που θα διακινδύνευαν οι ζωές των Αλβανών πολιτών.

Επεσήμανε ότι οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα καιγόταν το Κοινοβούλιο.

«Βάση του συντάγματος είναι ο πολιτικός πλουραλισμός και οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Κάθε άλλος όρος έχει δευτερεύουσα σημασία ενώ πρωταρχική είναι η προστασία του δικαιώματος του εκλέγειν. Αυτό τα εξηγεί όλα. Όσον αφορά τις άλλες πτυχές, ένας από τους θεμελιώδεις λόγους είναι η εθνική ασφάλεια, η σταθερότητα της χώρας.

Μπορώ να σας πω ότι λόγω της θέσης μου, ως πρόεδρος έχω τις πληροφορίες μου, τόσο σε επίσημο όσο και σε κρατικό επίπεδο, και υπήρξαν πληροφορίες για προσπάθεια πράξεων αποσταθεροποίησης.

Στις 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος έλαβε διαβαθμισμένες, απόρρητες, πληροφορίες ότι ορισμένα άτομα θα επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης και μεταξύ άλλων, ήταν το κάψιμο του αλβανικού κοινοβουλίου.
Ήταν μια νέα αλλά αξιόπιστη πληροφορία, δεδομένων των προηγούμενων διαμαρτυριών, των γεγονότων ενώπιον του αλβανικού κοινοβουλίου», δήλωσε ο Μέτα.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνες τις ημέρες ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να κάψουν το κοινοβούλιο, πετώντας μπουκάλια με αναμμένο εύφλεκτο υλικό στην πόρτα του.

πηγη:echedoros-a.gr

Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του σχολείου Όμηρο...
Μητσοτάκης για Αλβανία: «Μπλόκο» στην ένταξη αν δε...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 02/12/21, 16:13

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη