Σήμερα δημοσιοποιήθηκε η επίσημη Έκθεση του ΟΑΣΕ για τις δημοτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου στην Αλβανία.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι άκυρο και οι τοπικές δημοτικές αρχές ασκούν αυθαίρετα την εξουσία τους.

Αναλυτικά ο ΟΑΣΕ αναφέρει

"Οι ψηφοφόροι δεν είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μερικές πολιτικές παρατάξεις", αυτή είναι μια φράση από το τελικό πόρισμα του ΟΑΣΕ για τις 30 Ιουνίου στην Αλβανία, ημερομηνία κατά την οποία διεξήχθησαν οι εκλογές φιάσκο.

Κι αυτό διότι ο λαός δεν είχε τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των πολιτικών εναλλακτικών που παρέχει μια όντως δημοκρατική χώρα.

Το επίσημο πόρισμα του ΟΑΣΕ καταρρίπτει εντελώς την 30η Ιουνίου, και μαζί με αυτήν, πολιτικώς και το Ράμα.

Εκτός των ανωτέρω καταλήγουν σε πλήρη κατάρριψη όλες εκείνες οι υπηρεσίες που συνέβαλαν στις ψευδοεκλογές, αρχής γενομένης του Εκλογικού Σώματος και του Κέντρου Διεξαγωγής των Εκλογών της χώρας.

Ο ΟΑΣΕ επισημαίνει ξεκάθαρα πως οι αποφάσεις των νομικών προσώπων του Εκλογικού Σώματος, επηρεάστηκαν ύστερα από πίεση που τους ασκήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση. Ουσιαστικά γίνεται λόγω για χειραγώγηση και έλεγχο της ψήφου.

Σημερα, η Αποστολή Παρατηρητών του ΟΑΣΕ αναμένεται δημοσιοποιήσει το πόρισμα επί των δημοτικών εκλογών, το οποίο έχει ολοκληρωθεί από τους υπευθύνους και έχει σταλεί στους διπλωματικούς εκπροσώπους της επικράτειας.

Όπως προκύπτει από επίσημες πηγές, εξασφαλίζεται αποκλειστικά το Τελικό Πόρισμα του ΟΑΣΕ, το οποίο έχει δοθεί στις αλβανικές δημόσιες αρχές.

Εν κατακλείδι, διαπιστώνεται ότι οι εκλογές της 30ης Ιουνίου δεν ήταν έγκυρες για τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ, εξηγώντας τις αιτίες για τις οποίες κατέληξαν σ' αυτό το συμπέρασμα.

Επιπλέον, αξιοσημείωτη είναι η μη αναφορά στον όρο "δημοκρατικές εκλογές" και η σύγκριση που γίνεται στις τελευταίες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα, σύμφωνα με τις οποίες καμιά τους δεν πληρεί τις παγκόσμιες προδιαγραφές διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών.

Σε 31 από τους 61 δήμους της χώρας, οι υποψήφιοι κατέβηκαν στις εκλογές χωρίς πολιτικό αντίπαλο και πολλοί πολίτες αναφέρθηκαν σε άσκηση πίεσης εις βάρος τους, ούτως ώστε να προσέλθουν στην κάλπη.

Εν συνεχεία η Αναφορά επί των δημοτικών εκλογών τονίζει πως: "Η ατμόσφαιρα της νομικής ανασφάλειας και η ασυνεννοησία μεταξύ των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, κατάστρεψε την εμπιστοσύνη του κοινού στις εκλογές."

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠτΔ Ιλίρ Μέτα για τη μη διεξαγωγή των εκλογών και η επιμονή όλων των λοιπών πολιτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ώθησαν τον ΟΑΣΕ σε μια εκτενέστερη ανάλυση όλων όσων συνέβησαν και στην 34-σέλιδη καταγραφή τους. Έχοντας υπόψιν αυτήν, η διαφθορά στην Αλβανία έχει εγκαθιδρύσει το δικό της "καθεστώς