Η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα έλαβε την διάκριση του «Ιππότη του Τάγματος του Σκεντέρμπεη»

Η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα έλαβε την διάκριση του «Ιππότη του Τάγματος του Σκεντέρμπεη»

Mε την ανώτερη διάκριση του «Ιππότη του Τάγματος του Σκεντέρμπεη», τίμησε εχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα, την Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα κα Ελένη Σουρανή, τονίζοντας τα εξής:

Είχα την ιδιαίτερη χαρά να τιμήσω την πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα κα Ελένη Σουρανή, με τη Διάκριση «Ιππότης του Τάγματος του Σκεντέρμπεη»

Η διπλωματική της δραστηριότητα, η αφοσίωση και η σοβαρή της δέσμευση, συνέβαλαν εμφανώς στη σύσφιγξη των σχέσεων και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας καθώς και στον εμπλουτισμό των σχέσεων μεταξύ των λαών μας, ειδικά προς όφελος των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα και της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Η πρέσβης κα Σουρανή παραμένει ειλικρινής υποστηρικτής της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της ενδυνάμωσης της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της σταθερότητας της χώρας μας.

Αλβανοί και Έλληνες, ιστορικά ζουν ως γείτονες στο πλευρό ο ένας του άλλου, γι΄ αυτό οφείλουμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε από κοινού για την ειρήνη, την ευημερία, τη σταθερότητα στις χώρες μας και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για το κοινό μέλλον στην Ενωμένη Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου