Στην εξοχική κατοικία του Ταγίπ Ερντογάν στον Μαρμαρά, βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.


Ο Αλβανός πρωθυπουργός απόλαυσε την φιλοξενία του Τούρκου προέδρου όπως γράφει ο ίδιος, λίγες μέρες μετά την συνάντηση του Ερντογάν με τον Αλβανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, στο πλαίσιο της συνόδου του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας στο Σεράγεβο.

Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για τα θέματα που συζητήθηκαν, εικάζεται όμως πως η ατζέντα κινήθηκε γύρω από τα διμερή θέματα καθώς και τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή. Όσον αφορά τα διμερή θέματα, η Τουρκία κατά την διακυβέρνηση Ράμα έχει εξελιχθεί σε στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας με σημαντικές επενδύσεις ενώ ταυτόχρονα έχει αυξήσει δραματικά την επιρροή της προς την Αλβανία σε θρησκευτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Ο Ράμα έχει δηλώσει πολλές φορές τον θαυμασμό του προς τον Ερντογάν ενώ εκφράζει πλήρη ταύτιση απόψεων με τον Τούρκο Πρωθυπουργό όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, την προσφυγική κρίση και τον ρόλο των Γκιουλενιστών. Η σύμπλευση των δύο ηγετών ξεκινά από όταν ο Ράμα ήταν ακόμη αρχηγός της αντιπολίτευσης. Το 2016, σε συνέντευξή του στην Τουρκική "Ανατολού", ο Ράμα δήλωσε πως η ισλαμοφοβία αποτελεί επίθεση στις θεμελιώδεις ρίζες του αλβανισμού και χαρακτήρισε το ισλάμ ως πηγή της ύπαρξης του αλβανικού έθνους.

Την φωτογραφία του άρθρου, ανήρτησε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ο Αλβανός πρωθυπουργός. Θέλοντας ενδεχομένως να περάσει κάποιο μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας του σχολίασε: «Φιλοξενοούμενος του Προέδρου Ερντογάν, στην εξοχική του κατοικία στην Μαρμαρίδα🤝 »

Είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε ξένο ηγέτη να συναντιέται με τον Ερντογάν με τόσο οικείο τρόπο, φιλοξενούμενος στο σπίτι του Τούρκου Προέδρου.