Ιλίρ Μέτα: «Κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου»

Ιλίρ Μέτα: «Κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου»

Εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης που διαρκεί τους τελευταίους έξι μήνες, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών ως τη μοναδική λύση για την κρίση αυτή.

Ο επικεφαλής του αλβανικού κράτους δήλωσε ότι η 13η Οκτωβρίου πρέπει να είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές.

«Στις 13 Οκτωβρίου πρέπει να διεξαχθούν κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Αυτή είναι η μόνη λύση σε αυτή την κρίση προκειμένου οι Αλβανοί να σταματήσουν να εγκαταλείψουν την Αλβανία. Αυτή είναι η λύση που προσφέρω και δεν θα ντρεπόμουν αν οι άνθρωποι δεν με ψηφίσουν», δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA, ο Μέτα κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Έντι Ράμα, να ενεργήσει πιο υπεύθυνα. Όσον αφορά τη διεθνή κοινότητα, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι οι ξένοι διπλωμάτες δεν πρέπει πλέον να χλευάζουν το Σύνταγμα της χώρας.

Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη Τύπου που δίνει ο πρόεδρος μετά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής, οι οποίες διεξήχθησαν παρά το διάταγμα του Προέδρου που τις ακύρωνε.

Ο Πρέσβης της Ε.Ε. στην Αλβανία, καλεί τα κόμματα ...
Μίσθωση λεωφορείων από την ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας για τις...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη