ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Μεγάλη ημέρα για τον ελληνισμό της Χιμάρας

ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Μεγάλη ημέρα για τον ελληνισμό της Χιμάρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κάλπες έκλεισαν και τελικά παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του κρατικού μηχανισμού οι Χειμαρριώτες φάνηκαν αντάξιοι της ιστορίας τους, τίμησαν την παρακαταθήκη των προγόνων τους και απείχαν από τις εκλογές – φάρσα των οποίων ο μόνος στόχος ήταν η εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού και μονοκομματικού καθεστώτος.

Σε μία διαδικασία όπου μία από τις βασικές αρχές της ψήφου, η μυστικότητα παραβιάστηκε κατάφωρα οι πολίτες της Χιμάρας είπαν ένα μεγάλο «όχι».
Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας είχε παρατηρητές σε όλα τα εκλογικά κέντρα του δήμου και μπορεί με εγκυρότητα και απόλυτη σιγουριά να δηλώσει ότι οι συμμετέχοντες δεν ξεπερνούν τους 3300 ψηφοφόρους, όταν το 2015 είχαν ξεπεράσει τους 8.660. Από 38,5%, η συμμετοχή έπεσε κάτω από 14%. Στην παραλιακή ζώνη Παλάσα – Νίβιτσα οι συμμετέχοντες δεν ξεπέρασαν τους 2100 σε σύνολο 19000 εγγεγραμμένων και 7100 που είχαν ψηφίσει το 2015. Σε αυτό το τμήμα του δήμου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ελληνικής καταγωγής. Στα χωριά που κατοικούνται από Έλληνες κατά πλειοψηφία, η συμμετοχή ήταν πολύ μικρότερη.

Ο Γιώργος Γκόρος, αν υποθέσουμε ότι το αποτέλεσμα του 2015 ήταν πραγματικό είχε λάβει 4.749 ψήφους. Αν όλοι όσοι προσήλθαν σήμερα στην διαδικασία ψήφισαν υπέρ του, του λείπουν πάνω από 1.400 ψήφοι.

Για εμάς δεν έχει καμία σημασία τι αποτέλεσμα θα ανακοινώσει η μονοκομματική εφορευτική επιτροπή.

Αν οι εκλογές γίνονταν σε κανονικές συνθήκες και το αλβανικό κράτος δεν έβαζε μπλόκο στην υποψηφιότητα Μπελέρη, ο υποψήφιος του Ελληνισμού θα ήταν ο νικητής των εκλογών.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά
αυτούς που με την απουσία τους δεν νομιμοποίησαν την σημερινή παρωδία,
όσους πήγαν και μας ενημέρωσαν ότι προσήλθαν γιατί δεν άντεχαν τις αφόρητες πιέσεις του κρατικού μηχανισμού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους 200 ψηφοφόρους που αναγκάσαμε παρά την θέλησή τους να λάβουν μέρος σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και να ψηφίσουν «Άκυρο» με σκοπό να εκθέσουμε το καθεστώς κατά την καταμέτρηση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που πήγαν συνειδητά και ψήφισαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον Γιώργο Γκόρο γιατί μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι και να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Από την σημερινή διαδικασία το συμπέρασμα είναι ότι οι κύριοι Ράμα και Γκόρος, αποδοκιμάστηκαν από τα μέλη και των δύο εθνοτικών κοινοτήτων του δήμου Χιμάρας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως μετά από αυτά τα αποτελέσματα, ο ηθικός νικητής είναι η παράταξη που με συνέπεια υπερασπίζεται τα μειονοτικά και περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών της Χιμάρας. Όταν το αλβανικό κράτος αποφασίσει να διενεργήσει κανονικές εκλογές, θα είμαστε νικητές.

30 Ιουνίου 2019

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου