Κάλεσμα Τάβου στην ΕΕΜ για αποχή από τις δημοτικές εκλογές

 Κάλεσμα Τάβου στην ΕΕΜ για αποχή από τις δημοτικές εκλογές  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Η Αλβανία βρίσκεται σε βαθιά πολιτική, κοινωνική, εκλογική κρίση που όχι μόνο παραβιάζει τη συνταγματική τάξη αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, μια κυβέρνηση επιχειρεί να εισέλθει στις εκλογές με έναν μόνο υποψήφιο, χωρίς την συμμέτοχη της αντιπολίτευσης και το σημαντικό, αγνοεί της αποφάσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή η τρέλα οδηγεί τη χώρα πίσω 30 χρόνια και αποθαρρύνει την Αλβανία ως χώρα που επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, με μια παράξενη και πεισματάρα αλαζονεία προσπαθεί να επαναφέρει αυτή τη δικτατορία που υπέφεραν όλοι οι Αλβανοί, αλλά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ήταν οι Έλληνες της Αλβανίας, οι οποίοι υπέφεραν το σκληρότερο καθεστώς του προηγούμενου αιώνα. Χάρη στον Έντι Ράμα αυτό το σύστημα είναι πολύ κοντά για να επιστρέψει.

Έχοντας υπόψη μου αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα και την Ελληνική Μειονότητα, καλώ όλους τους κατοίκους της Δρόπολης και Πωγωνίου και κάθε Έλληνα της Αλβανίας να ΑΠΕΧΟΥΝ από αυτή τη φάρσα και δικτατορική προσπάθεια.

Να πούμε ΟΧΙ σε άτομα που ζητούν να εκλεγούν με αντιδημοκρατικό τρόπο.Εμείς οι Έλληνες ανήκουμε στο Έθνος που γέννησε τη δημοκρατία και δεν μπορούμε να δεχτούμε την παραβίαση της στη σύγχρονη εποχή.

Τα χρόνια της κυβέρνησης του Ράμα ήταν πολύ δύσκολα όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, την ασφάλεια, την οικονομία και την ελπίδα για το μέλλον αλλά αυτά τα χρόνια, αυτής της κυβέρνησης περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον επιβάρυναν τη Μειονότητα που έζησε πιέσεις, εκφοβισμό και μεγάλες διακρίσεις, παραμελημένη από τη φροντίδα και την ασφάλεια για τις οικογένειες και τις περιοχές που κατοικούν οι παππούδες μας.

Σας καλώ να μην πάτε να ψηφίσετε έναν παραβάτη του νόμου, έναν παραβάτη του Συντάγματος της χώρας και, πάνω απ 'όλα, των δημοκρατικών αξιών και τον θεμελιώδη Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όποιος δεν αναγνωρίζει τη δημοκρατία και δεν αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι παρά δικτάτορας.

Πείτε ΟΧΙ στον δικτάτορα και τη δικτατορία που επιβάλλονται στους Έλληνες της Αλβανίας.

Βαγγέλης Τάβος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου