Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Αλβανία μετά τη δημοσίευση νέων μαγνητοφωνημένων συνομιλιών από την Bild

 Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Αλβανία μετά τη δημοσίευση νέων μαγνητοφωνημένων συνομιλιών από την Bild

 Η πολιτική κρίση στην Αλβανία επιδεινώθηκε εκ νέου, μετά την κίνηση της γερμανικής εφημερίδας Bild να προχωρήσει στη δημοσίευση κι άλλων μαγνητοφωνημένων συνομιλιών, οι οποίες είναι μέρος του λεγόμενου αρχείου 339 που διερευνά η Εισαγγελία της χώρας.

Τρεις από αυτές τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες περιλαμβάνουν τον πρωθυπουργό Edi Rama, τον πρώην σοσιαλιστή υπουργό ενέργειας, Damian Gjiknuri, και τον υποψήφιο για δήμαρχο της Lezha, Pjerin Ndreu. Στην πρώτη συζήτηση, ο Rama ακούγεται να μιλάει με τον Arben Keshi, υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας με τον Keshi, ο οποίος βρισκόταν σε ένα από τα εκλογικά κέντρα κατά τις εκλογές του 2017, ο Rama τον ρωτάει αν έχει «επιτύχει τον στόχο».

Στη δεύτερη συνομιλία, ο πρώην υπουργός Gjiknuri λέει στον Keshi ότι θα στείλει «κάνα δυο τύπους που λύνουν προβλήματα εκεί για παν ενδεχόμενο».

Η δεύτερη συνομιλία αφορά τον σοσιαλιστή βουλευτή και υποψήφιο για το δήμο Lezha στις προσεχείς τοπικές εκλογές, Pjerin Ndreu. Σε αυτή τη συζήτηση, ο Ndreu λέει ότι «κάθε ψήφος πρέπει να ελεγχθεί».

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Edi Rama ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ασκήσει δίωξη εναντίον του Γερμανού δημοσιογράφου, Peter Tiede, για τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών που αφορούν έρευνα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΒΝΑ, ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε επίσης ότι οι συνομιλίες αυτές διέρρευσαν όχι για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά να τις χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο εκβιασμού και να κηλιδώσουν τη χώρα μπροστά σε μια εκκρεμούσα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την έναρξη των συνομιλιών ένταξης.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Μπλόκο από Γαλλία, Δανία και Ολλανδία στις ενταξια...
Προκήρυξη υποτροφιών του Υπουργείου Εξωτερικών για...

Σχετικά άρθρα