Ποιοι ζητούν "χάρη" για τους 5 Χιμαραίους;;

«Δεν έχουμε ζητήσει χάρη απ’ την Αλβανία και ουδέποτε εξουσιοδοτήσαμε κάποιον για να το κάνει για εμάς», αναφέρουν στην Aftonomi.gr. Με τον πλέων κατηγορηματικό τρόπο διάψευσαν στην Aftonomi.gr «οι 5 της Χιμάρας» τα δημοσιεύματα που τους θέλουν να ζητάνε αμνηστία από τον Πρόεδρο της Αλβανίας στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε επιστολή της χιμαριώτικης κοινότητας προς τον Αλβανό Πρόεδρο Μπουγιάρ Νισανι, μέσω της οποίας ζητά την «απελευθέρωση» των 5 Ελλήνων χιμαριωτών, οι οποίοι σύμφωνα με το δημοσίευμα είχαν καταδικαστεί από το δικαστήριο για βεβήλωση των συμβόλων της Αλβανίας το 2003. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα η επιστολή υπογράφεται από τον Σταύρο Μάρκο εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου "Κοινότητα Χιμαριωτών" και όχι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Πάντως «οι 5 της Χιμάρας» ξεκαθάρισαν ότι ουδέποτε ζήτησαν «χάρη» από την Αλβανία και ουδέποτε εξουσιοδότησαν κάποιον τρίτο για να το κάνει για αυτούς.Εκτός από την έντονη ενόχλησή τους για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τονίζουν για άλλη μια φορά πως με την Αλβανία έχουν δώσει «ραντεβού» στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου οπού η υπόθεση βαίνει προς το τέλος παρόλο της κωλυσιεργίας του δικηγόρου του Αλβανικού Κράτους και όπως όλα δείχνουν η απόφαση αναμένεται να είναι θετική υπέρ των 5 χιμαριωτών.

Υπενθυμίζουμε πως οι πέντε χιμαριώτες, Κωνσταντίνος Λάζαρης, Σοφία Ράπου, Βαγγέλης Κολίλας, Άγγελος Κοκαβέσης και Φρέντης Μπελέρης καταδικάστηκαν τελεσίδικα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας με κάθειρξη 3,5 ετών έκαστος διότι στις βουλευτικές εκλογές του 2003 τόλμησαν και ύψωσαν, διαμαρτυρόμενοι για τη νοθεία εις βάρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ελληνική σημαία.

Η επιστολή

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση


Χάονας: Ο Σταύρος Μάρκος έγραψε το γράμμα αυτό προς τον πρόεδρο της Αλβανίας δίχως καν να ενημερώσει τους 5 ενδιαφερόμενους πόσο μάλλον να πάρει την άδειά τους. Έκρινε σκόπιμο μάλιστα να κοινοποιήσει το γράμμα αυτό σε όλα τα αλβανικά ΜΜΕ. Εάν τον ένοιαζε η έκβαση της δίκης θα είχε δείξει το ενδιαφέρον του στο διάστημα που μεσολάβησε, απ' το 2003 είχε αρκετό χρόνο να το κάνει. Δύο είναι τα τινά, ή θέλει να κερδίσει δόξα απο μια υπόθεση που σε λίγο καιρό θα λήξει υπέρ των 5 απ' το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ή είναι όργανο ανθρώπων που σκοπό έχουν να αποτρέψουν την ομαλή έκβαση της υπόθεσης και να ξεσηκώσουν αντιδράσεις. Να θυμίσουμε πως φέτος το καλοκαίρι ο κ. Μάρκος συστήθηκε σε Χιμαραίους ως εντεταλμένος δημοσιογράφος της αλβανικής αστυνομίας, τουλάχιστον δεν το κρύβει βρε αδερφέ. Πως θα αντιδράσουν οι Αλβανοί και τα ΜΜΕ όταν δουν μια αίτηση χάριτος για ανθρώπους που κατηγορήθηκαν (ψευδός) για "ασέβεια στα εθνικά σύμβολα της Αλβανίας"; Τόσο χαζός ώστε να μην το είχε σκεφτεί σίγουρα ο κ. Μάρκος δεν είναι. Τέλος να υπενθυμίσουμε κάτι το οποίο παρέλειψε ή εσκεμμένα δεν έγραψε στην επιστολή του, οι άνθρωποι αυτοί καταδικάστηκαν αδίκως, σε καμία περίπτωση δεν βεβήλωσαν αλβανικά εθνικά σύμβολα, το μόνο που έκαναν ήταν να υψώσουν την ελληνική σημαία όπως αρμόζει στην Χιμάρα.

Η Καθολική Εκκλησία της Αλβανίας αφορίζει όσους δι...
Αλβανικά πρωτοσέλιδα Κυριακής
 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ετσί είστε εσείς οι Χειμαρριώτες. Δεν δέχεστε να σας βοηθά κανείς. Ο άνθρωπος για καλό πήγε. Ένας πραγματικός πατριώτης προσπαθεί να βοηθήσει και εσείς τα τσιράκια του Ντούλε και του Μπολάνο πάτε να τον φάτε. Ο Στάυρος είναι γνωστός σε όλους για τους αγώνες του. Είναι ο μόνος που τα λέει στους Αλβανούς έξω από τα δόντια. Αυτός πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής του βγαίνει μπροστά και δέχεται απειλές αλλά δεν σταματά. Δεν σας αξίζει ρε ντουλομπολανοτσιρακια.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click