Ο Έντι Ράμα τοποθετήθηκε σχετικά με την στάση του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα για τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν αιφνιδιάστηκα, το περίμενα. Όλο αυτό δεν είναι παρά το κλείσιμο του κύκλου ενός σχεδίου που εχει καταστρωθεί εδώ και καιρό. Για μια μοναδική αιτία. Δεν ζητάνε την αναβολή των εκλογών αλλά θέλουν να ρίξουν τη κυβέρνηση και να εμποδίσουν την μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη. Αλλά ούτε την κυβέρνηση μπορούν να ρίξουν ούτε την μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη μπορούν να ανακόψουν και στις 30 Ιουνίου θα κάνουμε εκλογές γιατί οι εκλογές είναι του λαού, δεν είναι των κομμάτων ούτε του Προέδρου.» - Δήλωσε ο Ράμα.

Σημερινά σενάρια στον αλβανικό τύπο μιλούν για σχέδιο καθαίρεσης του Ιλίρ Μέτα από την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Για να συμβεί αυτό ο Ράμα θα χρειαστεί να βρει 94 ψήφους στην "διαλυμένη" αλβανική Βουλή.

Υπενθυμίζουμε πως στην Αλβανία εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργεί το συνταγματικό δικαστήριο καθώς αρκετοί δικαστές διώκονται ποινικά για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό καθιστά δύσκολη την οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους του Μέτα όσο και του Ράμα.