Νέες ταραχές ξέσπασαν στα Τίρανα την Κυριακή το βράδυ, καθώς οπαδοί της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του κεντροδεξιού κόμματος, συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, να παραιτηθεί. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα (μαφία) και για διαφθορά.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν από τον Έντι Ράμα να παραιτηθεί άμεσα και να οριστεί νέα προσωρινή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε ότι «βασικό μας μέλημα είναι η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλίο ακούστηκαν ήχοι από εκρήξεις, ενώ διακρίνονταν καπνοί σε ορισμένους δρόμους. Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ απώθησε με κανόνι νερού ορισμένα γκρουπ διαδηλωτών.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 42 διαδηλωτών.

Η συγκέντρωση και τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την ημέρα της επίσκεψης του αρχηγού ΝΑΤΟ, Γιανς Στόλτενμπεργκ στα Τίρανα. Ο Νορβηγός επικεφαλής της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ζήτησε από τις δύο πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία και να συνεργαστούν, ώστε μέσω της συζήτησης και του διαλόγου, να καταλήξουν σε μία λύση.

Πηγή: Protothema.gr
Φωτογραφίες: LSA