Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη στα Τίρανα, απ' όπου αμέσως μετά θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία.

Κατά την παραμονή του στην αλβανική πρωτεύουσα συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που οι Στόλτενμπεργκ και Ράμα έδωσαν αμέσως μετά τη συνάντησή τους οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή και της Αλβανίας στη δεκάχρονη πορεία της ως χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ συνεχάρη την Αλβανία για τη συμμετοχή με στρατιωτική δύναμη της σε διάφορες αποστολές του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική κρίση στη χώρα, είπε ότι η πολιτική βία είναι απαράδεκτη, όπως και κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και των θεσμών της. Κάλεσε τις αλβανικές πολιτικές δυνάμεις για αυτοσυγκράτηση και πολιτικό διάλογο μέσω του οποίου, όπως είπε, θα πρέπει να βρεθεί η λύση σε οποιαδήποτε πολιτική διαφορά. Επισήμανε επίσης ότι οι νατοϊκές επενδύσεις στην Αλβανία για την αεροπορική βάση στην Κουτσόβα στο νότο της χώρας θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Αλβανία.

Πηγή: ΑΠΕ