Η Shell επιβεβαιώνει την πιθανότητα σημαντικής ανακάλυψης πετρελαίου στην Αλβανία

 Η Shell επιβεβαιώνει την πιθανότητα σημαντικής ανακάλυψης πετρελαίου στην Αλβανία

 Οι αρχικές δοκιμές στην αξιολόγηση της Shell Upstream της Albania B.V, (Shell) Shpirag-4, κοντά στο Βεράτι, στην κεντρική Αλβανία, επιβεβαίωσαν το δυναμικό ροής μιας σημαντικής ανακάλυψης ελαφρού πετρελαίου.

«Η ανακάλυψη του Shpirag ήταν η πρώτη στην παραμεθόρια και ωκεάνια ζώνη της Αλβανίας (το γεωλογικό σκηνικό όπου βρίσκεται η δεξαμενή υδρογονανθράκων) στην οποία συμμετείχε η Shell», δήλωσε ο Marc Gerrits, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ερευνών της Shell. «Είμαστε ικανοποιημένοι που οι αρχικές αυτές δοκιμές επιβεβαίωσαν τις δυνατότητες αυτής της ανακάλυψης και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας στην Αλβανία».

Η δοκιμή παραγωγής πολλαπλών ημερών στο πηγάδι πήγε όπως αναμενόταν, με δυνατότητα ροής αρκετών χιλιάδων βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα. Ο εμπορικά ανακτήσιμος όγκος πετρελαίου από την Shpirag πρέπει ακόμη να προσδιοριστεί μέσω περαιτέρω εκτίμησης.

Η ανακάλυψη Shpirag, σε μια θραυσμένη δεξαμενή ανθρακικών αλάτων, βρίσκεται σε ισοδύναμο γεωλογικό περιβάλλον με τα μεγάλα πεδία Val D'Agri και Tempa Rossa στην Ιταλία, όπου η Shell κατέχει σημαντική ανεκμετάλλευτη τοποθεσία.

Το επόμενο βήμα στο πρόγραμμα αξιολόγησης είναι η διεξαγωγή εκτεταμένης δοκιμής παραγωγής στο πηγάδι Shpirag-4, ακολουθούμενη από περαιτέρω γεωτρήσεις αξιολόγησης στο φρεάτιο Shpirag-3. Παράλληλα, η Shell σχεδιάζει να ανοίξει περαιτέρω πηγάδια εξερεύνησης μέσα στην έκταση που διαθέτει για να ελέγξει τις προοπτικές τους

πηγή: ibna

×
Subscribe

Σύλληψη και ξυλοδαρμός Ρώσου απεσταλμένου του ΟΗΕ ...
Ισλαμιστές θέλουν να χτίσουν τζαμί στο χωριό Μπόρσ...

Σχετικά άρθρα