Η Shell επιβεβαιώνει την πιθανότητα σημαντικής ανακάλυψης πετρελαίου στην Αλβανία

 Η Shell επιβεβαιώνει την πιθανότητα σημαντικής ανακάλυψης πετρελαίου στην Αλβανία

 Οι αρχικές δοκιμές στην αξιολόγηση της Shell Upstream της Albania B.V, (Shell) Shpirag-4, κοντά στο Βεράτι, στην κεντρική Αλβανία, επιβεβαίωσαν το δυναμικό ροής μιας σημαντικής ανακάλυψης ελαφρού πετρελαίου.

«Η ανακάλυψη του Shpirag ήταν η πρώτη στην παραμεθόρια και ωκεάνια ζώνη της Αλβανίας (το γεωλογικό σκηνικό όπου βρίσκεται η δεξαμενή υδρογονανθράκων) στην οποία συμμετείχε η Shell», δήλωσε ο Marc Gerrits, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ερευνών της Shell. «Είμαστε ικανοποιημένοι που οι αρχικές αυτές δοκιμές επιβεβαίωσαν τις δυνατότητες αυτής της ανακάλυψης και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας στην Αλβανία».

Η δοκιμή παραγωγής πολλαπλών ημερών στο πηγάδι πήγε όπως αναμενόταν, με δυνατότητα ροής αρκετών χιλιάδων βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα. Ο εμπορικά ανακτήσιμος όγκος πετρελαίου από την Shpirag πρέπει ακόμη να προσδιοριστεί μέσω περαιτέρω εκτίμησης.

Η ανακάλυψη Shpirag, σε μια θραυσμένη δεξαμενή ανθρακικών αλάτων, βρίσκεται σε ισοδύναμο γεωλογικό περιβάλλον με τα μεγάλα πεδία Val D'Agri και Tempa Rossa στην Ιταλία, όπου η Shell κατέχει σημαντική ανεκμετάλλευτη τοποθεσία.

Το επόμενο βήμα στο πρόγραμμα αξιολόγησης είναι η διεξαγωγή εκτεταμένης δοκιμής παραγωγής στο πηγάδι Shpirag-4, ακολουθούμενη από περαιτέρω γεωτρήσεις αξιολόγησης στο φρεάτιο Shpirag-3. Παράλληλα, η Shell σχεδιάζει να ανοίξει περαιτέρω πηγάδια εξερεύνησης μέσα στην έκταση που διαθέτει για να ελέγξει τις προοπτικές τους

πηγή: ibna

Σαν σήμερα το 1453: «Εάλω η Πόλις»
Ισλαμιστές θέλουν να χτίσουν τζαμί στο χωριό Μπόρσ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Το shpirag 4 , υπάρχει από τα χρόνια τής AIPA μετέπειτα AGIP( φασιστικής Ιταλίας). Και η shell κάνει σαν να έχει ανακαλύψει την Αμερική .Ποιός ξέρει τί σκοπό έχουν, ίσος θέλουν να τα εκμεταλλεύονται για 1 δολάριο.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τί θα γίνει με το θαλάσσιο οικόπεδο 1. Μάλλον συνεκμετάλλευση με την Ελλάδα θα καταλήξει

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη