Μαθητές από Βουλιαράτες και Δερβιτσάνη στην Βουλή των Ελλήνων

Μαθητές από Βουλιαράτες και Δερβιτσάνη στην Βουλή των Ελλήνων

Μαθητές από τα σχολεία της Δερβιτσάνης και των Βουλιαρατών βρέθηκαν στην Αθήνα στα πλαίσια του προγράμματος Φιλοξενία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν για τέσσερις ημέρες και εκτός από την επίσκεψη στη Βουλή συμμετείχαν σε διάφορες πολιτιστικές και μορφωτικές δραστηριότητες, όπως επίσκεψη στην Ακρόπολη και σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης κ.ά. Όλα τα έξοδα της φιλοξενίας φυσικά καλύφθηκαν από το Ίδρυμα της Βουλής.

Κατά την επίσκεψή τους στην Βουλή, μαθητές και εκπαιδευτικοί συνάντησαν και τον Πρόεδρο της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το 1940-41, Γ. Σούρλα, ο οποίος είχε καταθέσει το αίτημα να φιλοξενηθούν οι μαθητές απ' τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου το οποίο και έγινε δεκτό.

Ο Γ. Σούρλας, κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, διαβεβαίωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς πως θα συνεχίσει την στήριξη των σχολείων της Βορείου Ηπείρου για την κάλυψη των βασικών αναγκών και τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, που ξεκίνησε πρόσφατα από το σχολείο των Βουλιαρατών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου