ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Νέος εκφοβισμός Ράμα - παράνομη απόρριψη υποψηφιότητας Μπελέρη στη Χιμάρα

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Νέος εκφοβισμός Ράμα - παράνομη απόρριψη υποψηφιότητας Μπελέρη στη Χιμάρα

Ανακοίνωση ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Προ λίγων ωρών ανακοινώθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Αλβανίας ότι η υποψηφιότητα του Διονύσιου Φρέντυ Μπελέρη απορρίφθηκε με σαθρή επιχειρηματολογία που κινείται στα όρια της νομιμότητας.

Η απόφαση της Επιτροπής επικαλείται αδίκημα που σχετίζεται με υπεράσπιση της κάλπης, γεγονός καταγεγραμμένο και από την τότε Έκθεση του ΟΑΣΕ. Ο Φρέντυ Μπελέρης μπροστά στο όργιο εκφοβισμού των Ελλήνων της Χειμάρρας και της νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών το 2003 το μόνο που έκανε μαζί με συντοπίτες του ήταν να υπερασπιστούν τις ψήφους των συντοπιτών του και τις αρχές της δημοκρατίας.

Πράγματι, για δύο συνεχόμενες εκλογές (2003 και 2007) δικαιώθηκαν καθώς δήμαρχος Χειμάρρας εξελέγη ο ελληνικής καταγωγής Βασίλης Μπολάνος. Εν όψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου και μπροστά στην βεβαιότητα ότι και πάλι θα εκλεγεί ελληνικής καταγωγής δήμαρχος στη Χειμάρρα, το καθεστώς Ράμα μετέρχεται ανήθικες και παράνομες μεθόδους προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο μιας πολύ πλούσιας και στρατηγικής σημασίας περιοχής.

Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της κυβερνήσεως Ράμα και του πειθήνιου όργανού του, του δήμαρχου Γκόρου, για την υφαρπαγή των περιουσιών και την αμφισβήτηση της ελληνικής καταγωγής των γηγενών κατοίκων. Η απόφασή του είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των ενεργειών του για τις δύο παραπάνω στοχεύσεις του.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το αιτιολογικό της απόφασης της Επιτροπής θα καταρρεύσει σε οποιοδήποτε αλβανικό δικαστήριο, αλλά ο κίνδυνος να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι τότε είναι μεγάλος.

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA
Αγ. Σαράντα, 17 Μαΐου 2019

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου