Τι συζήτησε ο Τσίπρας κατά την συνάντηση του με Ντούλε και Τάβο

Τι συζήτησε ο Τσίπρας κατά την συνάντηση του με Ντούλε και Τάβο

Συνάντηση με δυο ισχυρούς άνδρες της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είχε στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Βαγγέλη Ντούλε, Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και ισχυρού άνδρα της Ομόνοιας, καθώς και με τον Βαγγέλη Τάβο, που θεωρείται άνθρωπος του Μέτα και είναι το στέλεχος της μειονότητας με τις περισσότερες ψήφους στην Αλβανία.

Στόχος της Αθήνας είναι η ενίσχυση της θέσης της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δη ενόψει των δημοτικών εκλογών που διεξάγονται στη γειτονική μας χώρα στις 30 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έληξε η προθεσμία εγγραφής των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Στο δήμο Χειμάρρας το Σοσιαλιστικό Κόμμα (το Δημοκρατικό Κόμμα σαμποτάρει τις εκλογές) στηρίζει το σημερινό Δήμαρχο Γιώργο Γκόρο.

Στους μειονοτικούς δήμους Δερόπολης και Φοινίκης στηρίζει τον Δημήτρη Τόλη που προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον Χριστάκη Κίτσο (MEGA).

Στο δήμο Φοινίκης την υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Λεωνίδα Χρήστου φέρεται να στηρίζει το νέο κόμμα «Δημοκρατική Πεποίθηση» με αρχηγό τον Αστρίτ Πατόζι, που υποστηρίζει επίσης υποψηφίους δημάρχους σε 25 δήμους, μεταξύ των οποίων τα Τίρανα, η Κορυτσά, οι Άγιοι Σαράντα και η Αυλώνα.

Βασίλης Σκουρής / news247.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου