Στην τελική ευθεία μπαίνει ο προγραμματισμός της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου. Μετά την επίσημη έγκριση του ψηφοδελτίου της παράταξης από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, οι επιτελείς της ΑΣΑ ρίχνουν όλο τους το βάρος στην επιτυχή διοργάνωση της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης που θα γίνει στις 19 Μαΐου.
Όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε προσπάθεια να γίνει γνωστή η κάθοδος της Συμμαχίας στη βορειοηπειρωτική κοινότητα και να επικοινωνηθεί το πρόγραμμα και η στόχευση της ΑΣΑ. Οι άνθρωποι του συνδυασμού μοίρασαν φυλλάδια σε στοχευμένα σημεία, ετοίμασαν αφίσες που θα τοποθετηθούν στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στη Β. Ήπειρο, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και το πρώτο προεκλογικό spot με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής κ. Ανδρέα Κούρτη.

Ταυτόχρονα, τόσο ο κ. Κούρτης όσο και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΣΑ έδωσαν συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους.

Όλη αυτή η προσπάθεια κορυφώνεται στις 11:00 π.μ της 19ης Μαΐου με την κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο Κλειστό Ηλιούπολης. Στην εν λόγω εκδήλωση πρόκειται να παρουσιαστούν και οι 140 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Συμμαχίας, από όλους τους τομείς.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ανδρέα Κούρτη.

Οι άνθρωποι της Ανεξάρτητης Συμμαχίας έχουν προσκαλέσει να παραβρεθούν στην εκδήλωση τον πρόεδρο της Ομόνοιας, κ. Βασίλη Κάγιο, τους προέδρους των δύο ελληνικών κομμάτων στην Αλβανία, κ.κ. Βαγγέλη Ντούλε και Χρηστάκη Κίτσιο, τον βουλευτή Βαγγέλη Τάβο, τους δημάρχους Φοινίκης και Δερόπολης, κ.κ. Λεωνίδα Χρήστου και Αχιλλέα Ντέτσικα αντίστοιχα, τον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας, κ. Φρέντυ Μπελέρη, καθώς και άλλες προσωπικότητες του βορειοηπειρωτικού χώρου, πρώην βουλευτές, επάρχους κ.ά.

Στόχος είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως εκδήλωση της δυναμικής που μπορεί να έχει ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός όταν ενώνεται γύρω από έναν κοινό στόχο.