Γνωρίστε την Α.Σ.Α, την πρωτοβουλία Βορειοηπειρωτών για αυτόνομη κάθοδο στην περιφέρεια Αττικής

Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική

 Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική προέκυψε ως η απάντηση των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτών στον κατακερματισμό, την αδυναμία προώθησης μίας ατζέντας που θα θέτει τα βορειοηπειρωτικά ζητήματα σε πρώτο πλάνο, και βέβαια, ως απάντηση στη μη ισότιμη αντιμετώπιση της κοινότητάς μας.

Όλα αυτά τα χρόνια που οι Βορειοηπειρώτες βρισκόμαστε στον ελλαδικό χώρο έχουμε πετύχει πολλά σε προσωπικό επίπεδο και είμαστε σε μεγάλο βαθμό ενταγμένοι στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία πρέπει ακόμη να αγωνιστούμε ώστε η ένταξή μας να είναι πλήρης και ισότιμη. Ένα από αυτά αφορά τη συλλογική μας αντιπροσώπευση με τρόπο που θα αποτρέπει να υφίστανται τα μέλη της κοινότητάς μας αδικίες και δυσανάλογες επιβαρύνσεις. Μια τέτοια αδικία είναι η διακοπή χορήγησης των συντάξεων στους γερόντους μας παλαιότερα, αλλά και η "κουτσουρεμένη" επαναφορά τους προσφάτως.

Συνεχώς γινόμαστε όλοι μας μάρτυρες της αδιαφορίας του ελληνικού κράτους τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα μας όσο και για τις αδικίες που μας αναγκάζει να υποστούμε στην Ελλάδα. Έχοντας αυτό ως γνώμονα, και αναζητώντας τη βέλτιστη λύση, λάβαμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε την Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική και να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπατριωτών μας στις προσεχείς εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής, στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των Βορειοηπειρωτών, είναι μια οργανωμένη δομή εξουσίας που επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή όλων μας. Επιπλέον, λόγω της σημασίας που έχει η συγκεκριμένη Περιφέρεια, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξουμε κατά τον προεκλογικό αγώνα τα ζητήματα που μας αφορούν και να διεκδικήσουμε την εκπόνηση μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη Βόρειο Ήπειρο.

Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική αποτελεί μία αυθόρμητη, ακομμάτιστη, συλλογική και ανεξάρτητη από κάθε είδους συμφέροντα πρωτοβουλία.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ενότητας.

Πιστεύουμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την κοινότητά μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, είμαστε πρόθυμοι να τις παραμερίσουμε και να προτάξουμε αυτό που μας ενώνει, και που εν τέλει είναι και το πιο σημαντικό: την πατρίδα!

Γνωρίζαμε εξ αρχής πως μια τέτοια πρωτοβουλία, που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ στο παρελθόν, θα έγειρε υποψίες, καλοπροαίρετες και βάσιμες τις πιο πολλές φορές, αλλά και κακόβουλες κατηγορίες, και ψεύδη, και συκοφαντίες. Δεν μας πτόησαν, δεν μας πτοούν και δεν θα μας κάνουν να δειλιάσουμε.

Με καθαρότητα, αλτρουισμό, με ενθουσιασμό και πατριωτικό καθήκον, δίνουμε έναν έντιμο αγώνα για όλους τους Βορειοηπειρώτες. Χωρίς αρχηγούς, φέουδα και φεουδάρχες.

Με ξεκάθαρους κανόνες, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς πάτρωνες, συλλογικά, ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό.

Η παράταξή μας αποτελείται από έμπειρα στελέχη που έχουν δώσει αγώνες για την κοινότητά μας αλλά και από ανθρώπους της νεότερης γενιάς. Ανθρώπους με γνώση, πάθος, φρέσκες ιδέες, που πονούν τη Βόρειο Ήπειρο. Ο συμπατριώτης μας, κ. Ανδρέας Κούρτης, δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, επελέγη από τα μέλη της ως κατάλληλος επικεφαλής του Ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Αττικής.

Έχουμε πίστη στο σπουδαίο ανθρώπινο κεφάλαιο της κοινότητάς μας και θέλουμε αυτό να αναδειχθεί.

Σκοπός μας είναι η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Ομογενών με στόχο να συναποφασίσουμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, σκόρπιοι και ευάλωτοι.

Γνωρίζουμε ότι κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Ό,τι μπορεί να κερδηθεί θα κερδηθεί από τον κοινό αγώνα, την έντονη και συλλογική προσπάθεια.

Η Ένωση Πεσόντων κοντά στους μαθητές των μειονοτικ...
Νέα επεισοδιακή διαδήλωση στην Αλβανία για την παρ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click