Μια αισχρή προβοκάτσια σε βάρος του ελληνισμού εξελίσσεται με αντικείμενο το ζήτημα των δίγλωσσων πινακίδων στον δήμο Φοινίκης. Όπως είναι γνωστό, η Αρχή Συντήρησης του Οδικού Δικτύου, μετά την μεσονύκτια αποξήλωση των δίγλωσσων πινακίδων, προχώρησε σε τοποθέτηση νέων, στις οποίες τα αλβανικά αποτελούν πρώτη γλώσσα και τα ελληνικά δεύτερη.

Σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν μπροστά σε νέα πρόκληση αφού άγνωστοι - προφανώς Αλβανοί εθνικιστές - βανδάλισαν κάποιες από τις δίγλωσσες πινακίδες που βρίσκονται επί του οδικού άξονα Αγ. Σαράντα- Αργυροκάστρου. Μετά την καταγγελία και δημοσίευση του συμβάντος από βορειοηπειρωτικά μέσα, φιλοκυβερνητικά μέσα προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου παραχάραξη των γεγονότων με συνδρομή του γνωστού στην Αλβανία εξτρεμιστή ψευδο-ιστορικού, Αρμπέν Λάλα.


Στο δημοσίευμά - το οποίο αποτελεί αντιγραφή ανάρτησης του Llalla στο facebook, με φωτογραφίες αλιευμένες από το himara.gr - που αναπαράγεται από όλα τα προσκείμενα στην κυβέρνηση Ράμα μέσα γράφεται πως άτομα που έχουν αναγνωριστεί ως "Έλληνες Εξτρεμιστές", προχώρησαν σε ξήλωμα αλβανικών πινακίδων στον δήμο Δρόπολης.

Το δημοσίευμα όπως και η ανάρτηση την οποία αναπαράγει, είναι γεμάτο ψεύδη και ανακρίβειες. Αναφέρεται στον δήμο Δρόπολης - άλλος μειονοτικός δήμος της Αλβανίας όπου οι δίγλωσσες πινακίδες είναι μονίμως βανδαλισμένες από Αλβανούς εθνικιστές, ενώ το περιστατικό αφορά τον δήμο Φοινίκης.

Σκοπίμως παρουσιάζεται η ανάρτηση του Llalla, ως είδηση, αντιστρέφοντας το γεγονός, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες, Αλβανοί εθνικιστές προχωρούν καθημερινά σε βανδαλισμούς δίγλωσσων πινακίδων όπου αυτές υπάρχουν χωρίς ποτέ να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο φαινόμενο από Έλληνες.

Ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, τίθεται για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο του αλβανικού εθνικισμού μετά από μια προκλητική ενέργεια των εκπροσώπων του τελευταίου.