Σαν τους κλέφτες, ξημερώματα Κυριακής 5/5/2019, Αλβάνοι αστυνομικοί από τα Τίρανα ήρθαν απρόκλητα στην καρδιά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, στον Δήμο Φοινικαίων Βορείου Ηπείρου (ο οποίος αριθμεί περίπου 60 ελληνικά χωριά), να κατεβάσουν τις δίγλωσσες πινακίδες που είχε τοποθετήσει προ ημερών ο δήμαρχος Λεωνίδας Χρήστου εφαρμόζοντας όσα προβλέπει η αλβανική νομοθεσία αλλά και διεθνείς συμβάσεις για τις μειονότητες, όπως η Σύμβαση Πλαίσιο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων την οποία αν και έχει υπογράψει το αλβανικό κράτος καταπατά για άλλη μια φορά ασύστολα. Έως τις 5 τα ξημερώματα οι κάτοικοι έδιναν μάχη να εμποδίσουν τους άνω των 30 αστυνομικών, οι οποίοι με κόφτες και τροχούς αφαιρούσαν τις πινακίδες. Απείλησαν ακόμη και με συλλήψεις τους Έλληνες κατοίκους αν δεν απομακρύνονταν.


Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά προκλήσεων και τρομοκράτησης του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου τα τελευταία χρόνια από την πιο ανθελληνική αλβανική κυβέρνηση των τελευταίων ετών στην Αλβανία.

Ο Ράμα βρισκόμενος στο μάτι του κυκλώνα από τα σκάνδαλα που πλήττουν διαρκώς το κυβερνητικό του επιτελείο που αποτελείται κυρίως από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, εγκληματίες, μαφιόζους και ναρκεμπόρους, με την αντιπολίτευση να κατεβαίνει στους δρόμους να ζητά την παραίτησή του και την διενέργεια ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, προσπαθεί για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσει την αλβανική κοινή γνώμη δημιουργώντας εντάσεις με την ΕΕΜ.

Όπως έκανε και πριν από 6 μήνες, όταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο εμπορίου ναρκωτικών "άγγιζε" τον ίδιο τον Έντι Ράμα και τους συνεργάτες του, για να αποπροσανατολίσει την αλβανική κοινή γνώμη έδωσε την πολιτική εντολή για την στυγερή δολοφονία του Ήρωα συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Κατσίφα, γεγονός που βύθισε στο πένθος την ΕΕΜ και επισκίασε τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Με το ξήλωμα των πινακίδων στον αναγνωρισμένο ως αμιγώς ελληνικό, Δήμο Φοινικαίων, ζούμε για άλλη φορά το ίδιο έργο σε επανάληψη.

Το είδαμε πριν λίγα χρόνια και στον Δήμο Χιμάρας όπου για την ανέγερση δίγλωσσων πινακίδων ο τότε Δήμαρχος Χιμάρας Βασίλης Μπολάνος σύρθηκε στα αλβανικά δικαστήρια, με την Ελληνική Πολιτεία και τους Διεθνής Οργανισμούς να παραμένουν για ακόμη μια φορά σε ρόλο θεατή χωρίς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για των σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ελληνικού πληθυσμού της περιοχής.

Οι πολιτικοί φορείς της ΕΕΜ να αναλάβουν χθες πρωτοβουλίες ενημέρωσης της διεθνής κοινής γνώμης για να συνετίσουν τον γυμνό βασιλιά της Αλβανίας.

Μας σκοτώνουν, μας κλέβουν τα σπίτια μας, την γη μας, μας τρομοκρατούν, μας διώχνουν από τον τόπο μας.

Φτάνει πια, η υπομονή τελείωσε!

Νεολαία Βορειοηπειρωτών