Στη πασχαλινή δεξίωση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου παρέστη ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Στη πασχαλινή δεξίωση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου παρέστη ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα παρέστη, μεταξύ άλλων επισήμων, στην πασχαλινή δεξίωση που παρέθεσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Με τη φυσική του παρουσία ο Πρόεδρος της Αλβανίας εκτιμάται ότι θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας στην κοινωνία της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως επί προεδρίας Ιλίρ Μέτα έγινε δεκτό το αίτημα απόδοσης αλβανικής υπηκοότητας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ιδιαίτερη χαρά να μοιραστώ σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Μακαριότατο Αναστάσιο και τους ορθοδόξους πιστούς, τις καλύτερες ευχές για την ιερή γιορτή του Πάσχα. Σήμερα όλοι μας εορτάζουμε τον θρίαμβο της Ζωής κατά του θανάτου, του καλού κατά του καλού, της ελπίδας κατά του φόβου και της αβεβαιότητας. Είναι μια ημέρα που μας ενώνει όλους και μας βοηθά να αντικατοπτρίζουμε περισσότερη συνεργασία και αρμονία για το κοινό καλό.

Ιλίρ Μέτα (via facebook)

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν φέτος την Αναστάσιμη Λειτουργία, την Περιφορά του Επιταφίου και τις άλλες Λειτουργίες στην αλβανική πρωτεύουσα.

"Η αναστάσιμη ελπίδα δεν αναφέρεται σε κάποια αόριστη ιδέα, αλλά είναι συνδεδεμένη με ένα Πρόσωπο, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, ο οποίος εκουσίως υπέστη φρικτά βασανιστήρια, σταυρώθηκε νικώντας τον θάνατο. Η αναφώνηση Χριστός Ανέστη δεν δηλώνει ότι ανέστη ο Θεός -η θεότητα δεν πεθαίνει- αλλά ανέστη ο Θεάνθρωπος Χριστός και συνανέστησε την ανθρώπινη φύση, την οποία προσέλαβε "εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου", τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για το Πάσχα ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αναβάλλεται η έναρξη των συνομιλιών της Ε.Ε. για τ...
Η Βόρειος Ήπειρος επιμένει στην Ανάσταση

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη