Επαναπατρισμός τεσσάρων τζιχαντιστών στο Κόσοβο (βίντεο)

Επαναπατρισμός τεσσάρων τζιχαντιστών στο Κόσοβο (βίντεο)

Συνολικά 110 πολίτες του Κοσόβου επαναπατρίστηκαν από τη Συρία και μεταφέρθηκαν σε κέντρο κράτησης έξω από την Πρίστινα.

Πρόκειται για τέσσερις μαχητές, οι οποίοι συνελήφθησαν αμέσως, 32 γυναίκες και 74 παιδιά, εκ των οποίων τα εννέα ήταν ασυνόδευτα.

Στον επαναπατρισμό συνέδραμαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αν και ο Κοσοβάρος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπελάρντ Ταχίρι δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

«Δεν θα σταματήσουμε πριν φέρουμε κάθε πολίτη της Δημοκρατίας του Κοσόβου πίσω στη χώρα του και πριν φέρουμε οποιονδήποτε έχει διαπράξει εγκλήματα ή ήταν μέλος αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων ενώπιον της δικαιοσύνης. Θα το πω ακόμη μια φορά: Ως κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κοσόβου, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι πολίτες μας να συνιστούν απειλή προς τη Δύση και προς τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Ταχίρι.

Μετά την ήττα του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και την κατάρρευση του Χαλιφάτου, οι χώρες ανά τον κόσμο προσπαθούν να διαχειριστούν το ζήτημα των τζιχαντιστών που επιδιώκουν να επαναπατριστούν.

Το 90% των Κοσοβάρων ασπάζεται το κοσμικό ισλάμ. Πάνω από 300 Κοσοβάροι φέρονται να έχουν ταξιδέψει στη Συρία από το 2012. 87 παρέμειναν εκεί, ενώ 70 σκοτώθηκαν, πολεμώντας δίπλα στους τζιχαντιστές.

Πηγή: euronews.gr

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Συγκλονισμένη η Δρόπολη από τον χαμό του 15χρονου ...
Η Αλβανία πνίγεται από την διαφθορά και την αγανάκ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τετάρτη 06/07/22, 10:49

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη