Έντονη απήχηση έχουν προκαλέσει οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα στα (εγχώρια) αλβανικά Μ.Μ.Ε., σχετικά με την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων της Χιμάρας, συνεχίζοντας έτσι την αδυσώπητη ενημερωτική επίθεση κατά των γηγενών Ελλήνων της χώρας.


Ειδικά σε τηλεοπτικό σταθμό τοπικής εμβέλειας, στην περιοχή του Αργυροκάστρου, ο οποίος εκπέμπει και στους δέκτες του αναγνωρισμένου ελληνικού – μειονοτικού Δήμου Δρόπολης, δε δίστασαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, να ασχολούνται με το θέμα, προσκαλώντας (τηλεφωνικώς) τους Αλβανούς τηλεθεατές να πούνε την άποψή τους για τις άδικες, κατ' αυτούς δηλώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο το αλβανικό κοινό τοποθετήθηκε πλήρως υποκειμενικά στο θέμα, καταλήγοντας στο ότι οι Έλληνες – μειονοτικοί χαρακτηρίζονται για το ρατσισμό τους έναντι των ίδιων και επίσης πως αποτελούν πληθυσμό εποίκων στην περιοχή και όχι γηγενή εθνικό στοιχείο.

Με αυτόν τον τρόπο εδώ και πολλά χρόνια καλλιεργείται συστηματικά η εχθρότητα και η αποσταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων στη χώρα, ανεξαιρέτως της κομματικής τους προσέγγισης.
Τέτοιες κινήσεις και τοποθετήσεις, φανερώνουν την αδιάλλακτη στάση ενός καλά οργανωμένου ενημερωτικού – ειδησεογραφικού συστήματος, το οποίο αποσκοπεί στην προκατάληψη και την περιθωριοποίηση των Βορειοηπειρωτών.

Ο Ανταποκριτής