Η Ελλάδα συνορεύει με την «Republic of Macedonia» κατά την Wikipedia

Η Ελλάδα συνορεύει με την «Republic of Macedonia» κατά την Wikipedia

Απο αριστερά: Μπολάνος, Ντούλες, Καραβέλας, Γκόρος, Δημογιάννης


Φέτος, όπως σχεδόν κάθε Οκτώβριο Ντούλες και Μπολάνος θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη τους επίσκεψη στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Αμερικής πάτερ Κοσμάς Καραβέλας είχε κανονίσει με τους εκπροσώπους της ΕΕΜ συνάντηση κατά την διαμονή τους. Το ίδιο χρονικό διάστημα, με πρόσκληση του Καραβέλα, θα βρίσκετε στην Αμερική και ο δήμαρχος Χιμάρας Γιώργος Γκόρος και ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αυλώνα, Ανέστης Δημογιάννης.


Όταν αντιληφθήκαμε τι ακριβώς συμβαίνει αρχίσαμε να σκαλίζουμε το θέμα διότι το να συναντήσεις και τις δύο πλευρές είναι οξύμωρο έως και παράλογο. Μάθαμε λοιπόν απο έγκυρες πηγές πως οι Χιμαραίοι της Αμερικής με τον πρόεδρο τους είχαν αποφασίσει να μην πραγματοποιήσουν την συνάντηση με Μπολάνο και Ντούλε αλλά μόνο με τους Αλβανούς εκπροσώπους δίχως όμως να ενημερώσουν. Σε σχετική ερώτηση ο πάτερ Καραβέλας αρνήθηκε τα σενάρια αυτά και τα χαρακτήρισε ως κακοήθειες. Όπως αποδείχτηκε όμως είναι κακός ψεύτης διότι οι φήμες επιβεβαιώθηκαν μέσω μιας ανάρτησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης στην Αμερική που έγραφε για την πρόσκληση σε Γκόρο και Δημογιάννη καθώς και για μια καθορισμένη συνάντηση όπου θα μπορούσαν να μιλήσουν μαζί τους για τα προβλήματα του τόπου. Δεν έγραφε πουθενά για συνάντηση με Ντούλε και Μπολάνο!! Σαν να μην έφτανε αυτό όταν το θέμα πήρε έκταση ο πατέρας Καραβέλας αποποιήθηκε των ευθυνών και τα φόρτωσε αλλού και λίγες ώρες αργότερα έγινε και σχετική διόρθωση στην σελίδα τους όπου αφαιρέθηκε η παράγραφος που λέει για την καθορισμένη συνάντηση στην εκκλησία του π. Καραβέλα την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 1μμ.


Μπολάνος και Ντούλες μετά απ' όλα αυτά θα υποτιμήσουν τον εαυτό τους εάν δεχθούν να συναντηθούν μαζί τους. Οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου δεν έχουν καμία δουλεία να συναντηθούν με τους αλβανόφρονες. Ας βρεθούν με τον Γκόρο αφού το μόνο που τους νοιάζει το περιουσιακό και τα οικοπεδάκια τους. Κανείς Βορειοηπειρώτης δεν αποδέχθηκε ποτέ τον Γκόρο και όλοι τον αποκαλούν "γενίτσαρο" και εχθρό του ελληνισμού. Οι Βορειοηπειρώτες της Αμερικής όμως είπαν να πρωτοτυπήσουν και σαν να μην έφτανε η πρώτη φορά που τον υποδέχθηκαν με κόκκινα χαλιά και του άνοιξαν πόρτες προς Μπιλιράκη, Αρχιεπίσκοπο κλπ είπαν να το επαναλάβουν.

Πρόσφατα άκουσα μια φράση η οποία πιστεύω ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση: Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις με τους Βορειοηπειρώτες της Αμερικής είναι ... να ανοίξεις ένα εστιατόριο. Δεν μου αρέσει να γενικεύω αλλά στους Χιμαραίους ταιριάζει γάντι με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αυτό είναι το αρχικό κείμενο απ' όπου στην πορεία έσβησαν την δεύτερη παράγραφο:

GEORGE GORO AND ANESTI DHIMOJANI TO VISIT UNITED STATES
Mayor of the Himarra Municipality George Goro, and head of the District of Vlore Anesti Dhimojani, will be visiting the United States late September through early October, and the Himarrioton Society of America is pleased to welcome them as our honored guests during their stay in the Washington / Baltimore area from September 25 - 30.

HSA will be hosting a round of meetings and get togethers with Mr. Goros and Mr. Dhimojani, and will invite them to meet with our members and members of the Himarra community at large at 1pm on Sunday September 30 at Sts. Constantine and Helen Church in Annapolis. This will be an excellent opportunity for our community to learn of the latest developments in the Himarra region and to discuss issues of importance with the representatives.

Following their stay in the Washington / Baltimore area, Mr. Goro and Mr. Dhimojani will be traveling to New York before they plan to return to Albania.Στις 27/2/2012 είχαμε γράψει για την τότε συνάντηση Καραβέλα και Γκόρου:

Ο Αλβανικός τύπος έπαιξε πάρα πολύ με το θέμα της επίσκεψης του Γκόρου στην Αμερική και τις συναντήσεις που είχε με την Χιμαριώτικη κοινότητα. Υπεύθυνοι όμως γι' αυτό είναι ο πατέρας Κοσμάς Καραβέλας ως πρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Αμερικής που κατά πάσα πιθανότητα τον προσκάλεσε στην Αμερική καθώς και οι λοιποί Χιμαραίοι που τον υποδέχτηκαν με δάφνες και έδωσαν τροφή στους Αλβανούς. Δικαιολογίες "Δεν ήξερα, δεν ήμουν ενήμερος" δεν χωρούν μιας και λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Γκόρου στην Αμερική όλα τα Βορειοηπειρωτικά blogs γράφαμε για τις δηλώσεις του σχετικά με την Αλβανική καταγωγή του Πύρρου και των παιδιών του. Ακόμα μεγαλύτερος ντόρος είχε γίνει για τις δηλώσεις του Γκόρου πως οι Χιμαραίοι είναι Αλβανοί, και για την μαρτυρία του στο αλβανικό δικαστήριο εις βάρος πέντε Χιμαραίων με αποτέλεσμα να δικαστούν σε φυλάκιση. Πώς λοιπόν δεν ήσαν ενήμεροι; στην Αμερική ζουν ή σε άλλον πλανήτη.

Βροχές και διακοπές ρεύματος στην Χιμάρα
Η άρση στα χαρακώματα
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη