Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας και η Μακεδονική γλώσσα

Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας και η Μακεδονική γλώσσα

Το 1991 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είπε πως σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει το "Μακεδονικό". Δεν ξέρω αν έχουμε τόσο κοντή μνήμη, σίγουρα οι Ψευτομακεδόνες και οι υποστηρικτές τους δεν μας ξέχασαν.

Καθημερινά μπαίνουμε στο ιντερνετ και διαβάζουμε πολλά. Άλλα είναι ωφέλημα και άλλα είναι σκουπίδια. Άνθρωποι καλών προθέσεων αλλά και απατεώνες γράφουν εκεί. Τι να πούμε όμως για τα σάϊτς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας φτύνουν κατάμουτρα; Σε μια τέτοια σελίδα (http://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/language-passport/templates-instructions και http://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae/templates-instructions) βλέπουμε ανάμεσα σε σε άλλες γλώσσες να υπάρχει και η "μακεδονική". Μιλούσε κάποια ιδιαίτερη γλώσσα ο Μέγας Αλέξανδρος;


Πρόκειται για τις διαλέκτους που μιλάνε έως σήμερα οι Μακεδόνες; Η απάντηση είναι "ΟΧΙ". Είναι μια ακόμα πρόκληση ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται και ανθρώπων που θέλουν να μας κάνουνε να πιστέψουμε στο ψέμα.

Ευχαριστούμε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη και την Επαγγελματική Κατάρτιση (European Centre for the Development of Vocational Training - CEDEFOP) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Educational and Culture) για τον σεβασμό που έχουν στην ιστορική πραγματικότητα. Περισσότερο όμως τους ευχαριστούμε που αγωνίζονται για την ακεραιότητα της Ελλάδας και την αλληλεγγύη την οποία δείχνουν. Η Μακεδονία ήταν και είναι Ελλάδα. Όσοι εργάζονται γαι την καταστροφή του ελληνισμού θα πρέπει στα επόμενα χρόνια να διαλέξουν ανάμεσα στους αγαπημένους τους ψευτομακεδόνες και τους λατρεμένους τους Αλβανούς.


Του συνεργάτη Κ.Κ

Τεράστιες ελλείψεις βιβλίων στα μειονοτικά σχολεία
Η απάντηση του Βορειοηπειρώτη Χρυσαυγίτη που τα bl...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη