Παρέμβαση της Αμερικής στις παραιτήσεις της Αλβανικής αντιπολίτευσης

 Παρέμβαση της  Αμερικής στις παραιτήσεις της Αλβανικής αντιπολίτευσης

Ένα πολιτικό χάος επικρατεί αυτές τις μέρες στην Αλβανία μετ;ά τις αποφάσεις της αντιπολίτευσης να παραιτηθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τους.

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα, αντέδρασε άμεσα στις αποφάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση να παραδώσουν τις έδρες τους.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους βουλευτές να απορρίψουν τις εκκλήσεις αυτές που τους ωθούν σε απόσυρση των εντολών τους και την χαρακτηρίζει ως «πολιτική αλαζονεία».

Με ανακοίνωση της η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα σημειώνει:

«Μια υγιής δημοκρατία απαιτεί η αντιπολίτευση να λειτουργεί με εποικοδομητικά μέσα στους συνταγματικούς θεσμούς. Οι απειλές από το Δημοκρατικό Κόμμα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να εγκαταλείψουν τις έδρες τους στο κοινοβούλιο, υπονομεύουν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και υπονομεύουν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία στην εφαρμογή του νόμου και στην υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν όλους τους βουλευτές να παραμείνουν στις πολιτικές διαμαρτυρίες και να απορρίψουν τις εκκλήσεις να εγκαταλείψουν τις έδρες τους και να υπερασπισθούν τα ιδανικά και τις αρχές που έχουν ζωτική σημασία για κάθε ισχυρή δημοκρατία. Αν αποτύχετε να κάνετε τη δουλειά σας, θα απογοητεύσετε τους ανθρώπους που έχετε το προνόμιο να εκπροσωπείτε».

Συνάντηση Μπάσα με τον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στα Τίρανα, Ντάνκαν Νόρμαν

Την σκυτάλη πήρε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα. Μετά τη συνάντηση δεν έγινε καμία δήλωση στα ΜΜΕ.

Τέλος σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ, οι οποίοι πρότειναν στην αντιπολίτευση να μην παραδώσουν τις εντολές τους αλλά να συνεχίσουν το έργο τους στο κοινοβούλιο.

Δημόσια πρόσκληση της "ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ " για την ε...
Είναι 12 και 5’ για συσπείρωση
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη