Ενώ ο ηγέτης της αλβανικής αντιπολίτευσης, Lulzim Basha, αποφάσισε οι βουλευτές του κόμματός του να παραιτηθούν από τις βουλευτικές έδρες τους, ο πρωθυπουργός Edi Rama φαίνεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στα αιτήματα της αντιπολίτευσης για παραίτηση.

Σε συνέντευξη στην ιταλική ημερήσια εφημερίδα Corriere della Sera, ο πρωθυπουργός Rama δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ή να διεξαγάγει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Σήμερα, ο Rama πραγματοποίησε συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματός του, όπου τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τις τοπικές κυβερνητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει το Δημοκρατικό Κόμμα.

«Πρέπει να βελτιωθούμε. Θα συνεχίσουμε την περιοδεία μας σε όλη τη χώρα και θα προχωρήσουμε με τις προετοιμασίες των τοπικών κυβερνητικών εκλογών», δήλωσε ο Rama μεταξύ άλλων.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο, η αντιπολίτευση στην Αλβανία πραγματοποίησε μαζική διαδήλωση στο κέντρο των Τυράννων. Η διαδήλωση, η οποία είχε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, έγινε πολύ βίαιη καθώς διαδηλωτές άρχισαν να επιτίθενται εναντίον του κτιρίου της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση ζητά από τον πρωθυπουργό Rama να παραιτηθεί και να διορίσει προσωρινή κυβέρνηση η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.

πηγη:ibna