Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας να παραιτηθεί

 Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας να παραιτηθεί

Η αντιπολίτευση της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθεί μαζικό διαμαρτυρίες το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ενώ σήμερα, ο ηγέτης του κόμματος, ο Lulzim Basha ζήτησε δημόσια από τον πρωθυπουργό Edi Rama να παραιτηθεί.

Εδώ κι αρκετές μέρες ο Basha συναντιέται με υποστηρικτές του κόμματος σε διάφορα μέρη της χώρας, καλώντας τους να συμμετάσχουν στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο των Τιράνων.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, βρισκόταν σήμερα στο Burrel, όπου κάλεσε τον Rama να προβληματιστεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Διαφορετικά, είπε, οι πολίτες θα εκφραστούν στη διαδήλωση της 16ης Φεβρουαρίου που θα διεξαχθεί στα Τίρανα.

"Στις 16 Φεβρουαρίου θα κάνουμε ό, τι κάνουν οι άνθρωποι σε κάθε χώρα: θα διώξουμε τους κλέφτες από την εξουσία", δήλωσε ο κ. Basha προσθέτοντας: "Η εξουσία δεν ανήκει σε όσους έχουν νοθεύσει τις εκλογές. η εξουσία ανήκει στον αλβανικό λαό ".

Σύμφωνα με τον Basha, η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος μιας καταστροφής, επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση των πολιτών είναι πολύ σημαντική.

Ο Basha παρουσίασε επίσης την πλατφόρμα της αντιπολίτευσης, η οποία υπόσχεται να βγάλει τη χώρα από την κρίση, δίνοντας προτεραιότητα στην κατάργηση κάθε διεφθαρμένης σύμβασης που η κυβέρνηση αυτή έκανε σε βάρος του λαού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου