Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Η ΕΕ απαιτεί δικαστικές μεταρρυθμίσεις στις βαλκανικές χώρες

 Η ΕΕ απαιτεί δικαστικές μεταρρυθμίσεις στις βαλκανικές χώρες

Οι χώρες της περιοχής που επιδιώκουν να γίνουν κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα.

Αυτό ειπώθηκε σήμερα σε συνάντηση που διοργάνωσε η Ομάδα για τα Βαλκάνια με τίτλο "Οικοδομώντας ισχυρά κράτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: η ενίσχυση του κράτους δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων".

Ο επικεφαλής αυτής της ομάδας, Naim Rashiti, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των Βαλκανίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πλέον περισσότερες απαιτήσεις για υψηλότερα πρότυπα και σεβασμό του νόμου.

Ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Steven Blockmans, δήλωσε ότι το κράτος δικαίου είναι ένα από τα κορυφαία κριτήρια για την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφθορά πρέπει να καταπολεμηθεί και οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν. Ο ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι οι χώρες αυτές δεν πρέπει να κατηγορούν μόνο την ΕΕ για το γεγονός ότι δεν ενσωματώνονται.

Ο Artan Grubi, βουλευτής στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, δήλωσε ότι το γεγονός ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει λάβει το καθεστώς ελεύθερης θεώρησης είναι άδικο.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε τις πόρτες της για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται άδικα με το να μην καταργεί τις θεωρήσεις για το Κοσσυφοπέδιο και πρέπει να προβληματιστεί σχετικά με αυτό", ανέφερε.

πηγη:ibna

Τρίμηνο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην...
Ανοδική η πορεία των ελληνικών εξαγωγών στην Αλβαν...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Απ' το Facebook μας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη