Ο Ιλίρ Μέτα μπλοκάρει ως «αντισυνταγματικό» το νομοσχέδιο του Ράμα για την διαχείριση όλων των δημοσίων ακινήτων της χώρας

Ο Ιλίρ Μέτα μπλοκάρει ως «αντισυνταγματικό» το νομοσχέδιο του Ράμα για την διαχείριση όλων των δημοσίων ακινήτων της χώρας

Στην Αλβανία, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφάσισε να αποδεχθεί το διάταγμα του προέδρου Ilir Meta για την ανατροπή της νέας πράξης κτηματολογίου.

Το νομοσχέδιο αυτό είχε συνταχθεί από την κυβέρνηση και ψηφίστηκε πριν από αρκετές εβδομάδες από την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος αρνήθηκε το νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι ήταν αντι-συνταγματικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IBNA, σήμερα η κοινοβουλευτική επιτροπή νόμου ενέκρινε την απόφαση του προέδρου και αποδέχθηκε όλα τα νομικά και συνταγματικά επιχειρήματα που είχε παράσχει ο πρόεδρος.

Τώρα, το κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αλλαγές που θα κάνει σε αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο ο Meta θεωρεί πως είναι αντισυνταγματικό.

Μόλις το κοινοβούλιο το πράξει αυτό, ο πρόεδρος γνωμοδοτήσει και πάλι σχετικά με το αν έχουν γίνει οι αναγκαίες συνταγματικές τροποποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία και ο πρόεδρος έρχονται σε σύγκρουση αναφορικά με νομοσχέδια που ο Meta θεωρεί ότι αντιτίθενται στη συνταγματικότητα και στέλνει πίσω στο κοινοβούλιο για αναθεώρηση

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου