Το Υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει το απαράδεκτο περιεχόμενο σημερινού δημοσιεύματος εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται με όρους απαξιωτικούς και προσβλητικούς στο πρόσωπο ενός διακεκριμένου στελέχους της διπλωματικής υπηρεσίας.

Προβάλλοντας απαράδεκτους υπαινιγμούς και εκθέτοντας προσωπικά στοιχεία, το εν λόγω δημοσίευμα υπονομεύει το εθνικό συμφέρον και εξυπηρετεί σκοπιμότητες αλλότριων τρίτων δυνάμεων σε βάρος της χώρας μας, πλήττοντας την εικόνα της στο εξωτερικό. Θίγει δε, βάναυσα την υπόληψη διακεκριμένου και καταξιωμένου στελέχους, το οποίο βεβαίως χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου, έχοντας φέρει σε πέρας με τρόπο λίαν ικανοποιητικό και υπό αντίξοες συνθήκες τα καθήκοντά του στην Αλβανία, όπως και όπου αλλού έχει υπηρετήσει.

Η κατάφωρη παραβίαση κάθε μορφής δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν εκθέτει παρά μόνο την εφημερίδα, ενώ εγείρει εύλογα ερωτηματικά ως προς ποια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετεί. Ας το αναλογιστούν οι ιθύνοντες αυτής, που στο βωμό μιας λεγόμενης “δημοσιογραφίας” φτηνού εντυπωσιασμού, φαυλότητας και ασυνειδησίας, επέλεξαν την καθόλα επαίσχυντη αυτή δημοσίευση.