Ο επονομαζόμενος «Εσκομπάρ» των Βαλκανίων Κλεμέντ Μπαλίλι , που διώκεται με διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών ως επικεφαλής κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στην Κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας, προδόθηκε σήμερα το πρωί στην Αλβανική αστυνομία στα Τίρανα.

Ο αρμόδιος Αλβανός υπουργός εσωτερικών Sandër Lleshaj δήλωσε ότι η παράδοση του Κλεμεντ Μπαλιλι οφείλεται σε μια επιτυχημένη επιχείρηση των αλβανικών αρχών στην οποία συμμετείχαν και διεθνείς παράγοντες. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν όλο αυτό διάστημα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον Μπαλιλι και τι αντάλλαγμα του προσέφεραν για να παραδοθεί στις αρχές. Ο Sandër Lleshaj απάντησε πως ο μονός ορός που το υποσχέθηκαν οι αλβανικές αρχές είναι ότι θα έχει μια δίκαιη δική.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπαλίλι, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης από το 2016, κατηγορείται από τις ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές ότι υπήρξε ηγετικό στέλεχος και χρηματοδότης μιας οργάνωσης Ελλήνων και Αλβανών ναρκεμπόρων που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη μέσα σε νταλίκες διεθνών μεταφορών.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε έπειτα από εξάμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., με τη συμμετοχή της αμερικανικής DEA και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών Europol και Eurojust.