Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα έψαλλαν οι Βορειοηπειρώτες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Φώφη Γεννηματά

 Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα έψαλλαν οι Βορειοηπειρώτες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Φώφη Γεννηματά

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τραγούδησαν, υπό την αιγίδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ – «ΟΜΟΝΟΙΑ», τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΒΟΥΘΡΩΤΟ»

Κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς έψαλλαν, τραγούδησαν και χόρεψαν Παραμονή Χριστουγέννων στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΒΟΥΘΡΩΤΟ» ενώπιον του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαιρέτισε ένα προς ένα τα μέλη της πολιτικής οργάνωσης για το σύνολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Δ.Ε.Ε.Ε.Μ - «ΟΜΟΝΟΙΑ» και τα μέλη της Πολιτιστικής Ένωσης «Βουθρωτό», και έδωσε σε όλους τις ευχές του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ – «ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Γιώργος Τζομάκας υπογράμμισε την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, καθώς και τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα (ΕΕΜ) στην Αλβανία.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού άκουσε τα κάλαντα όπως και παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα κοντά στα αναφαίρετα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και θέλω να γνωρίζετε επίσης ότι το μήνυμα το οποίο στέλνουμε σήμερα προς τη γειτονική χώρα, με την οποία θέλουμε πάντα να έχουμε πολύ καλές σχέσεις γειτονίας και σεβασμού, είναι ένα μήνυμα το οποίο δεν επιδέχεται καμίας απολύτως αμφισβήτησης. Η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ταυτισμένη με τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ – «ΟΜΟΝΟΙΑ» απεύθυνε πρόσκληση στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις περιοχές που διαμένει η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΒΟΥΘΡΩΤΟ», κ. Αλέξανδρος Νταγιάκας, παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη συλλογή εκλεκτών παραδοσιακών προϊόντων καθώς και ένα Βιβλίο-Λεύκωμα με θέμα ‘’Οι Ναοί Των Ελλήνων Μεταναστών’’.

Τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ – «ΟΜΟΝΟΙΑ» συνόδευε η Αν. Εκπρόσωπος Τύπου Άννα Τσίμου ενώ στο πλευρό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρευρεθεί ο Πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών και υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Μπάμπης Καραθάνος.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλή του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά τραγούδησαν, υπό την αιγίδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ – «ΟΜΟΝΟΙΑ», τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΒΟΥΘΡΩΤΟ»

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΒΟΥΘΡΩΤΟ» άκουσε Παραμονή Χριστουγέννων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Η κα. Γεννηματά αφού ευχαρίστησε τα μέλη της πολιτικής οργάνωσης για το σύνολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Δ.Ε.Ε.Ε.Μ - «ΟΜΟΝΟΙΑ» και τα μέλη του συλλόγου ευχήθηκε αγάπη και αισιοδοξία σε όλους και κυρίως στα παιδιά. «Τα Χριστούγεννα ας ζεστάνουν τις καρδιές μας με αγάπη και αισιοδοξία ιδιαίτερα για τα παιδιά. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης για όσους οι ζωές τους δοκιμάζονται. Εύχομαι χαρούμενες γιορτές σε όλους», ήταν το μήνυμα της κας Φώφης Γεννηματά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής ένωσης εθνικής ελληνικής μειονότητας – «ΟΜΟΝΟΙΑ», κ. Γιώργος Τζομάκας, αναφέρθηκε στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από το αλβανικό κράτος και το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί σε περιοχές που διαβιεί ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής μειονότητας.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κα. Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον της για την εθνική ελληνική μειονότητα και επεσήμανε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά μέσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ελληνικού πληθυσμού της Αλβανίας. Ταυτόχρονα, η κα. Γεννηματά, δήλωσε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη απέναντι στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία ενώ εξέφρασε την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση του Κινήματος στα αιτήματα και στις διεκδικήσεις των μελών της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ - «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΒΟΥΘΡΩΤΟ», κ. Αλέξανδρος Νταγιάκας, παρέδωσε στην κα. Γεννηματά συλλογή εκλεκτών παραδοσιακών προϊόντων καθώς και ένα Βιβλίο-Λεύκωμα με θέμα ‘’Οι Ναοί Των Ελλήνων Μεταναστών’’.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου