46 περιοχές-φιλέτα θέλει να παραχωρήσει ο Ράμα στο Υπουργείο Τουρισμού

«Οι περιουσίες στη Χειμάρρα είναι δικές μας και όχι των Βορειοηπειρωτών». Με αυτή την προκλητική δήλωση, ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμιρ Μπουσάτι, ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Η δήλωση του Μητσοτάκη αλλά και η ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας είναι βασισμένες σε ψεύτικες ειδήσεις.Πρώτον πρόκειται για μια απόφαση της Αλβανικής Κυβέρνησης η οποία θέλει να εκμεταλλευτεί κρατικές περιουσίες για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του Τουρισμού. Ετσι λοιπόν δεν γίνεται λόγος για περιουσίες ιδιωτών.

Τι σημαίνει πολύ απλά η ανακοίνωση του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών; Ότι ο Ράμα δεν αναγνωρίζει πως οι Βορειοηπειρώτες έχουν περιουσία στη Χειμάρρα. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, ενοχλήθηκε τόσο από την ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών όσο και από τον πρόεδρο της Ν.Δ που του ζήτησαν τις τελευταίες μέρες να συμμορφωθεί με το δίκαιο.

«Ο κύριος Μπουσάτι ξέρει πολύ καλά ότι όλες αυτές οι ιδιοκτησίες έχουν ιδιοκτήτη και είναι οι πρόγονοί μας.Υπάρχουν 1.400 στρέμματα, τα οποία είναι όλα παραθαλάσσια, δεν υπάρχει οικογένεια Χειμαρριωτών που με τον έναν ή άλλον τρόπο να μην επηρεαστεί και να μη χάσει περιουσία» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Φρέντυ Μπελέρης, Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Ο Ράμα θέλει να διώξει κάθε ελληνικό στοιχείο από την Αλβανία ώστε να προχωρήσει στο επόμενο του βήμα, τη Μεγάλη Αλβανία.

Το 70% της Χειμάρρας, αυτή τη στιγμή κατοικείται από Βορειοηπειρώτες και μόνο το 30% από Αλβανούς. Ο Ράμα θέλει να αντιστρέψει το ποσοστό. Φούσα, Λιβάδι, Ζουπέα και ολόκληρη η παραλιακή των Δρυμάδων είναι μόνο κάποιες από τις 46 περιοχές-φιλέτα που θέλει να παραχωρήσει ο Ράμα στο Υπ.Τουρισμού της Αλβανίας έναντι ενός ευρώ για 99 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο Ράμα θα επιδιώξει με νόμο που θα φέρει στη Βουλή να διώξει Βορειοηπειρώτες και από άλλες περιοχές.