Στο «κόκκινο» οι σχέσεις με την Αλβανία - Επιστολή Κατρούγκαλου σε Μογκερίνι και Χαν (Βίντεο)

 Στο «κόκκινο» οι σχέσεις με την Αλβανία - Επιστολή Κατρούγκαλου σε Μογκερίνι και Χαν (Βίντεο)

Δύο επιστολές προς αξιωματούχους της Ε. Ε. στις Βρυξέλλες απέστειλε πριν από λίγη ώρα ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Η πρώτη επιστολή απευθύνεται στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι και η δεύτερη στον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο Γιοχάνες Χαν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών καταγγέλλει ότι τα Τίρανα παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ελληνική μειονότητα, σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία και ζητά να ληφθούν μέτρα από την Ε.Ε.

Τι σημαίνει αυτό; Όπως τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star, η Αθήνα διαμηνύει ότι κρατά το κλειδί για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. Με τον τρόπο αυτό η αλβανική κυβέρνηση θα χάσει και τα χρήματα που παίρνει από την Ευρώπη, προκειμένου να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Ανάφερε τέλος η Κάτια Μακρή: «Οι σχέσεις των δύο κρατών είναι πλέον στο κόκκινο και έχει κοπεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας, ακόμη και αυτή που υπήρχε μεταξύ Τσίπρα και Ράμα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός πάντως δε δείχνει μέχρι στιγμής καμία διάθεση να αλλάξει τη στάση του».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου