Νέα Υόρκη: Αλβανοί διαδήλωσαν μπροστά σε Έλληνες που τελούσαν μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (βίντεο)

Νέα Υόρκη: Αλβανοί διαδήλωσαν μπροστά σε Έλληνες που τελούσαν μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (βίντεο)

Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στα γραφεία της, στο Μπρούκλιν, εξαιτίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε οργανωμένη ομάδα Αλβανών της Νέας Υόρκης.

Επρόκειτο για μια κινητοποίηση η οποία είχε οργανωθεί τα τελευταία 24ωρα από το διαδίκτυο και είχε σκοπό να εκφράσει τη διαμαρτυρία της αλβανικής κοινότητας της Νέας Υόρκης για την τιμή προς τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, τον οποίο οι διοργανωτές της συγκέντρωσης αποκάλεσαν «τρομοκράτη» και «κακοποιό».

Παράλληλα, ορισμένα πλακάτ εμπεριείχαν μηνύματα αλυτρωτισμού, όπως ότι «η Ηπειρος είναι Αλβανική», ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απεικονιζόταν ως νεοναζί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδίας, Ιωάννη Κουταλή, τα περίπου 30 με 40 άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία «είχαν προκλητική συμπεριφορά» και «φωνασκούσαν».

«Οι άνθρωποι αυτοί, αγράμματοι στην πλειοψηφία τους, συνεχώς μας προκαλούσαν και προσπαθούσαν να κάνουν τραμπουκισμό. Παρότι δεν κινήθηκαν εναντίον μας, έβριζαν και φώναζαν ‘ντροπή στην Ελλάδα’. Δεν ήταν δηλαδή καν για τον Κατσίφα ή τη Βόρειο Ηπειρο. Ηθελαν να εκφράσουν το μίσος τους προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό», ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο κ. Κουταλής.

Πλακάτ για την Ήπειρο και την Τσαμουριά από τους Αλβανούς διαμαρτυρόμενους, σε ορισμένα μόνο από τα μηνύματα «αλυτρωτισμού» που έστειλαν προκλητικά στο Μπρούκλιν

Στην αφίσα τους, η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, οι επικεφαλής της εκδήλωσης τόνισαν ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων «θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για τη γενοκτονία που διέπραξε η ελληνική κυβέρνηση στην Τσαμουριά», τονίζοντας ότι εκδηλώσεις στην μνήμη ανθρώπων όπως ο Κατσίφας «δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται στην Αμερική», αφού, όπως προαναφέρθηκε, τον αποκαλούσαν «τρομοκράτη».

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «Ε.Κ.», η διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε ενημερωθεί για την επικείμενη αντι-συγκέντρωση, ενημερώνοντας την Αστυνομία, η οποία έστειλε μια ικανή δύναμη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους Αλβανούς και τους ακόμη περισσότερους Ελληνες ομογενείς, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Οι ομογενείς απαντάνε στους Αλβανούς συγκεντρωμένους με την σημαία της Βορείου Ηπείρου, την ώρα που οι Αστυνομικοί του NYPD συννενούνται για το πώς θα αποτρέψουν πιθανή όξυνση της κατάστασης έξω από τα γραφεία της Λακωνικής Ομοσπονδίας.

«Αυτοί που συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο υβρεολογούσαν, έλεγαν πράγματα εναντίον μας και όντως δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση. Εάν με ρωτάτε όμως, ίσως ήρθαν για καλό τελικά, αφού οι Ελληνες πρέπει να καταλάβουμε πως, όταν υποστηρίζουμε τα ελληνικά δίκαια και τις αξίες του Ελληνισμού, θα υπάρχουν άνθρωποι που τους κακοφαίνεται», είπε, από την πλευρά του, στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τιμολέων Κακούρος.

Πάντως, παρότι η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει, η παρουσία της Αστυνομίας αποδείχθηκε καταλυτική κι έτσι το «ηλεκτρισμένο» κλίμα δεν επέφερε παρά λεκτικές, μόνο, αντιπαραθέσεις.
Τελικώς, οι διαμαρτυρόμενοι Αλβανοί παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο για 30 με 40 λεπτά, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

«Ναζί» χαρακτηρίζει το Ναπολέοντα Ζέρβα και τον Προκόπη Παυλόπουλο το πλακάτ των Αλβανών διαδηλωτών, οι οποίοι ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με τους ομογενείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ομιλίες και κατάθεση στεφάνων

Η εκδήλωση μνήμης περιελάμβανε κυρίως ομιλίες, αλλά και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που εκτελέστηκε από την Αλβανική Αστυνομία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο βορειοηπειρωτικό χωριό Βουλιαράτες.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Βασίλειος Σταθάκος, ο πρόεδρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Ο Πύρρος», Κώστας Τσούρης, η πρόεδρος των Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη και η Διευθύντρια του Σχολείου του Τιμίου Σταυρού, Ελευθερία Οίκουτα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Λακωνικής Ομοσπονδίας, Τιμολέων Κακούρος, εστίασε στην προσωπικότητα αλλά και την ζωή του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Βασίλειος Σταθάκος, καταθέτει στεφάνι εις μνήμην του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η Ομοσπονδία έδωσε από 1.000 δολάρια στα σχολεία Αγίου Κωνσταντίνου – Ελένης και Τιμίου Σταυρού, ως χρηματικό έπαθλο για διαγωνισμό έκθεσης των μαθητών, για μείζονα εθνικά θέματα, όπως τους Αρχαίους Σπαρτιάτες, τη Βόρειο Ηπειρο αλλά και τους απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου, Καλάσα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας αλλά και η εκπρόσωπος των Καλάσα, Λάξαν Μπίμπι.

Eνα προκλητικό πλακάτ που ανέφερε πως «Η Hπειρος είναι Αλβανική» (αριστερά) προκάλεσε την οργή των ομογενών στο Μπρούκλιν. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη)
«Ελλάδα, οι τρομοκράτες δεν είναι ήρωες» λέει για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα το πλακάτ αριστερά. Η αποστροφή των Αλβανών στο πρόσωπο του εκτελεσθέντες Βορειοηπειρώτη ήταν η βασική αφορμή για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Οι ομογενείς διοργανωτές σε απόσταση αναπνοής από τους Αλβανούς διαμαρτυρόμενους. Τελικώς, οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν με παρέμβαση της Αστυνομίας.
Πλακάτ για την Ήπειρο και την Τσαμουριά από τους Αλβανούς διαμαρτυρόμενους, σε ορισμένα μόνο από τα μηνύματα «αλυτρωτισμού» που έστειλαν προκλητικά στο Μπρούκλιν
Οι Αλβανοί πολίτες φωνάζουν συνθήματα, την ώρα που οι Αστυνομικοί διακριτικά τους απομακρύνουν από το σημείο, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση. Τελικώς, αποχώρησαν μετά από 40 λεπτά.
Η παρουσία της Αστυνομίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων εντείνεται, με τους Αλβανούς διαδηλωτές σταδιακά να απομακρύνονται, καθώς είχαν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τον χώρο της εκδήλωσης.
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται, αλλά η Αστυνομία τους κρατάει σε σχετική απόσταση από τα γραφεία της Λακωνικής Ομοσπονδίας. Τα πλακάτ και η συνθηματολογία είναι ιδιαιτέρως προκλητικά, εμπεριέχοντας «αλυτρωτικά μηνύματα».
Τιμολέων Κακούρος και Ηλίας Παναγιωτακάκος στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενάμιση μήνα μετά την εκτέλεσή του στο χωριό Βουλιαράτες από την Αλβανική Αστυνομία.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Βασίλειος Σταθάκος, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση των Λακωνικών Σωματείων εις μνήμην του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Διακρίνονται ακόμη οι Τιμολέων Κακούρος (αριστερά) και Ηλίας Παναγιωτακάκος (δεξιά)
Περίπου 100 ομογενείς έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση της Λακωνικής Ομοσπονδίας στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο Μπρούκλιν.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου καταθέτει στεφάνι εις μνήμην του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων, Τιμολέων Κακούρος, καταθέτει στεφάνι στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ - Χριστόδουλος Αθανασάτος
Φωτογραφίες και βίντεο: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Υπουργική απόφαση δια χειρός Ράμα περνά παράνομα τ...
Βορειοηπειρωτικά Σωματεία - Ανακοίνωση για την Παγ...
 
  1. Σχόλια (5)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (5)

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "αντικειμενικό",
δεν ξέρω αν είσαι ολιγόνους ή απλώς προβοκάτορας.
Για ενημέρωση σου, σού στέλνω φωτογραφία από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα": την παραμονή της εκτέλεσης των Κυπρίων ηρώων Καραολή και Δημητρίου, στις διαδηλώσεις της Αθήνας σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία, τέσσερα άτομα. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την θανατική καταδίκη των αγωνιστών και εξέφραζαν την θέλησή τους για ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.
[img]https://www.google.gr/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fimg%2F7668%2F6246945%2F980000%2Fo%2F660%2F0%2Fefhm.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fweekend-edition%2Fmichani-toy-chronoy-karaolis-kai-dimitrioy-oi-dyo-neoi-poy-kremasan-oi-aggloi.6243851.html&docid=BvuIB4IsDGkBuM&tbnid=1g2smQXJp9DZjM%3A&vet=10ahUKEwjmsq6drJjfAhWHKVAKHRNqAF8QMwgpKAIwAg..i&w=660&h=588&bih=830&biw=1164&q=%CE%BA%CE%B1

This comment was minimized by the moderator on the site

Αντικειμενικέ είσαι ως ένα ποσοστό αντικειμενικός με διάφορα πλην εκείνων που αφορούν τους Αλβανούς. Μάλλον δεν είσαι και τόσο αντικειμενικός. Μάθε για την ώρα να βάζεις τόνους, καμία τελεία και κανένα κόμμα για να βγάζουν νόημα τα όσα λες και φρόντισε άλλη φορά να μην έρχεσαι ύπουλα εδώ για να περάσεις τις όποιες καθαρά φιλοαλβανικές σου θέσεις όταν μόλις σήμερα ανακοινώθηκε η νέα πολιτική αρπαγής περιουσιών των Ελλήνων ομογενών(ναι ακριβώς αυτών που αναφέρεις και καλά ως αδελφούς σου) από τον πρωθυπουργό της χασισοφυτείας Ράμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τον Ιουνιο του 2005 δολοφονηθηκε εξω απο το καταστημα του στο Μοναχο της Γερμανιας απο Γερμανους Νεοναζι ο Ελληνας Ομογενης Θεοδωρος Βουλγαριδης δεν θυμαμαι ποτε να εκαναν και για αυτον τοσο εντονες εκδηλωσεις μνημης στην Ελλαδα η οπουδηποτε στην Ομογενεια (πλην των Ομογενων μας στην Γερμανια εαν δεν κανω λαθος) ουτε κανας Δημαρχος ή Περιφερειαρχης ή καποιος Πολιτικος να ζητα σε καποιοα πολη της Ελλαδας να μπει το ονομα του σε καποια Οδο ή εδω ο Πατριωτισμος μας εχει ορια και δεν βγαινει μεσα απο τους περισσοτερους.Ακομη φερνω παραδειγμα της Κυπρου κατα την περιοδο της Αγγλικης Κατοχης οπου καποιοι αγωνιστες της ΕΟΚΑ την περιοδο 1955-1959 επεφταν νεκροι απο τους Αγγλους κατακτητες δε γνωριζω εαν τοτε στην Ελλαδα ή στην Ομογενεια να γινονταν και για αυτους τους ηρωες τοσο εντονες εκδηλωσεις μνημης απλα σε καποιες πολεις στην Ελλαδα και την Κυπρο αργοτερα να δωθηκαν τα ονοματα τους σε καποια οδο και να εφτιαξαν καποιο μνημειο αλλα οχι με αυτην την ενταση οπως στην περιπτωση Κατσιφα, ακομα και σε αλλες περιπτωσεις της ενδοξου Ιστοριας μας οπως στην Κατοχη οπου οι Βουλγαροι ως συμμαχοι των Γερμανων κατελαβαν ενα μερος της Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης πραγμα το οποιο το περνουν με πολυ ψηλα γραμματα στα σχολικα βιβλια και στα μιντια της Ελλαδας οπου σκοτωσαν και εκτελεσαν εκατονταδες Ελληνες κατοικους εκεινων των περιοχων ισως και χιλιαδες συμφωνα με καποια στοιχεια παλι για αυτους τους Ελληνες δεν εγιναν ποτε τοσο εντονες εκδηλωσεις μνημης μονο σε καποιες πολεις στη Βορεια Ελλαδα να εχει δωθει το ονομα καποιων εξ αυτων σε καποια Οδο η να τους εχουν κανει καποια μνημεια οπου τα πεισσοτερα μπορει να ειναι με γκραφιτι αλλα εγκατελειμενα και αλλα μισο κατεστραμενα γιατι ποτε για αυτους τους Ελληνες δεν γινεται ποτε καποια εκδηλωση μνημης ολα αυτα τα χρονια γιατι αυτοι οι <<πατριωτες>> ,<<εθνικιστες>> και εθνοπατερες στην Ελλαδα και στην Ομογενεια δεν κανουν διαδηλωσεις και να καινε σημαιες οπως στις πορειες για τα Ιμια και τη Βορειο Ηπειρο και για αυτους τους Ελληνες εξω απο καποια πρεσβεια της Βουλγαριας και να ζητησουν απο τη Βουλγαρικη Κυβερνηση , τις αλλες χωρες και τους Διεθνεις Οργανισμους να αναγνωριστει η σφαγη των Ελληνων σε αυτες τις περιοχες απο τον Βουλγαρικο Στρατο ως συνεργατη των Γερμανων κατακτητων και αυτοι οι Ελληνες ιδιο αιμα με τον Κατσιφα δεν ειχαν αλλα οχι ισως οι Βουλγαροι ειναι ομοθρησκοι τους συγχωρουμε και τα ξεχναμε ολα και ας ζητουν οι απογονοι τους κομματια απο τη Μακεδονια μας και τη Θρακη μας και ας λενε πολλοι απο αυτους οτι οι Ελληνες Πομακοι ειναι εθνοτικα Βουλγαροι Μουσουλμανοι.Ακομη καποιο απο τα σωματεια και συλλογων των Ομογενων μας κυριως σε Αμερικη και Αυστραλια δεν θυμαμαι πουθενα και ποτε τα τελευταια χρονια να εχουν κανει τοσο εντονες εκδηλωσεις μνημης για τα Θυματα της σφαγης του Διστομου απο τους Γερμανους κατακτητες.Ακομη και το 96 για τους δυο Κυπριους Αδελφους μας μονο κατα τους πρωτους μηνες μετα τη δολοφονια τους στην Ελλαδα και στην Ομογενεια γινοντουσαν καποιες εκδηλωσεις μνημης αργοτερα εως σημερα δεν θυμαμαι η Ομογενεια(κυριως απο τους Ελλαδιτες) σε Αμερικη και Αυστραλια να εκαναν τοσο εντονες εκδηλωσεις μνημης και για αυτους τους δυο ηρωες.Απλως ισως οταν καποιον δικο μας τον σκοτωνουν οι Αλβανοι μας ποναει περισσοτερο ακομη και σε περιπτωση που ο δικος μας μπορει να εχει μερος της ευθυνης ισως το ενστκτο μας που δημιουργηθηκε απο τη δεκαετια του 90 να θεωρουμε τους Αλβανους κατωτερους μας και γινωμαστε υπερπατριωτες αυτοματως περισσοτερο και σε περιπτωση που καποιον δικο μας Ελληνα υπερασπιζομενος τη σημαια τη γλωσσα μας και ολα τα ιδανικα μας τον σκοτωσουν Σκοπιανοι,Βουλγαροι ακομα και Τουρκοι ειτε οποιοσδηποτε αλλης εθνοτητας μουσουλμανικης ειτε χριστιανικης.Απλως απο τους Αλβανους ο τσαμπουκας μας και η μαγκια μας και η ταση για μισος και ζηλοφθονια που κατεχουν απο μεσα τους οι περισσοτεροι Ελληνες εκφραζεται πιο ευκολα και πιο εντονα με τους Αλβανους σε σχεση με τους υπολοιπους γειτονες μας.Ισως δημιοργουνται αυτες οι καταστασεις λογω οτι διαφοροι κυκλοι Διεθνως και στην Τουρκια επιθυμουν για τα δικα τους συμφεροντα στην περιοχη να εχουμε κακες σχεσεις και να διαπληκτιζομαστε συνεχως με τους Βορειους γειτονες μας και κυριως με τους Αλβανους αλλα και λογω του χαμηλου επιπεδου κατανοησης των πραγματων σε τετοια ευαισθητα ζητηματα που εχουν οι περισσοτεροι Ελληνες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δέκα το πολύ τηγανοκέφαλοι αλβανοί εθνικιστές που μέχρι σήμερα το φυσάνε και δεν κρυώνει επειδή στον 2ΠΠ δεν νίκησαν οι σύμμαχοί τους Χίτλερ και Μουσολίνι. Ξύδι και άλλη φορά να προσέχετε με ποιους συμμαχείτε. Και τώρα να προσέχετε πολύ που αποφασίσατε να συμμαχήσετε με τον πραγματικό τρομοκράτη της διεθνούς σκηνής Ερντογάν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας κρύβετε πίσω απ’ τα γεγονότα και την πραγματικότητα του έθνους δεν κατάλαβα ποτέ μου ποια προβλήματα έχεις να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά από αυτά των αντίθετων… συμφωνιών….;;; «Χαρά μας που έχει εκλεγεί να μας κυβερνήσει» αλλά δεν είναι μόνον αυτός και όλη η αντιπολίτευση. Χάρη και χαρά να έχουν ορισμένοι βουλευτές που είναι παρόν και πολλά συγχαρητήρια στην εφημερίδα himara.gr που ενημερώνει και είναι κάθε στιγμή και δίπλα στον Ελληνισμό.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη