Αυστραλία: 40ημερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Αυστραλία: 40ημερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Οι σύλλογοι Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας, η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας, η Ποντιακή Εστιά, η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και το Μακεδονικό Πρόγραμμα του 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς τέλεσαν σημερα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, Moonee Ponds, Μελβούρνης Αυστραλίας μνημόσυνο ενόψει της συμπληρώσεως 40 ημερών από του θανάτου του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Να το θυμάστε όλοι οι Έλληνες! Αυτός, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας σας ξύπνησε! Κι ήταν μαζί του ο Σπυρομήλιος! Ήταν μαζί του ο Παύλος! Ήταν μαζί του ο Σολομώντας Σολωμού και ο Τάσος Ισαάκ! Ο Αριστοτέλης Γκούμας! Ήταν μαζί του ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, ψηλά με το αεροσκάφος του! Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ήλθε με τιμή να τον επάρει! Τον είδε ο Κωνσταντίνος ο αντρειωμένος! Γλυκό χαμόγελο απλώθηκε στα χείλη του την ώρα που τον γάζωναν οι αλβανικές σφαίρες των δολοφόνων! Φωτίστηκε το πρόσωπό του, σήκωσε τα χέρια του θαρρετά στον ουρανό και φώναξε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ! Και έπεσε πα’ στο χώμα…

Το αίμα του, πότισε το αιώνιο δέντρο της Λευτεριάς… Αγέρι μύρο ήρθε και χάιδεψε τα μαλλιά του! Και τα σκυλιά τον άρπαξαν με αλαλαγμούς, νομίζοντας πως νικήσαν, μα ύστερα κατάλαβαν πως φρικτά νικηθήκαν! Γιατί μας χάρισαν έναν ΗΡΩΑ! Έναν νέο Πύρρο! Έναν νέο Καστριώτη! Έναν νέο ΑΕΤΟ, που θα φέρει πολλά ακόμη ξοπίσω του αετόπουλα για να λυτρώσουνε τον τόπο!

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, είχε σημειώσει λίγες μέρες πριν στο facebook του: με το αίμα μου να γράψετε Ελλάδα σ΄ αγαπώ! Γιατί δεν θέλει μόνον αρετή και τόλμη η Ελευθερία, αλλά πάνω από όλα θέλει ΑΓΑΠΗ! Και σε αυτή την αγάπη, αγάπη μέχρι θυσίας, φτάνουν μόνον Άγιοι και Ήρωες! Όπως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας!

ΑΞΙΟΣ! Κι ΑΘΑΝΑΤΟΣ!»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου