Ένταση και προπηλακισμοί μετά το μνημόσυνο Κατσίφα - Επιτέθηκαν φραστικά στον Αρχιεπίσκοπο

Έξω από τον Άγιο Μηνά Προπηλακισμοί, συνθήματα , ύβρεις και μικροσυμπλοκές με την λήξη του μνημοσύνου

Ένταση και συμπλοκές έξω από τον Ι.Μ Ναό του Αγίου Μηνά μετά το τέλος του μνημόσυνου του Κατσίφα με τουλάχιστον μια προσαγωγή ατόμου κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν ομάδα ατόμων που βγήκε από την εκκλησία για να αποφευχθεί θερμό τετ α τετ ανάμεσα στις δύο αντίπαλες πλευρές με ομάδα των ματ που ήταν παρατεταγμένη μπροστά από τους αντιεξουαστές.

Υπήρξε μικροσυμπλοκή και το κλίμα φορτίστηκε όταν μία γυναίκα χτύπησε έναν από τους επικεφαλής αστυνομικούς που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα.

Κατά την καταδίωξη των δραστών σημειώθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή ενός νεαρού που αποχώρησε τελικά σιδηροδέσμιος από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Λίγά λεπτά αργότερα από τον χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους αντιεξουαστες προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο ακολούθησε ένταση και υπήρξε προπηλακισμός ακόμη και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης όπου αποχώρησε πεζός εισπράττοντας όμως ύβρεις από τους συγκεντρωμένους.

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ στο σημείο ήταν και δύναμη της αστυνομίας.

Ωστόσο τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν.

πηγη:neakriti.gr