Κακαβιά: Άρνηση εισόδου στους Έλληνες πολίτες, ανακρίσεις και πολύωρες ταλαιπωρίες

Κακαβιά: Άρνηση εισόδου στους Έλληνες πολίτες, ανακρίσεις και πολύωρες ταλαιπωρίες

Πλήθος Ελλήνων πολιτών που επιχείρησαν σήμερα να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας Αλβανίας ώστε να παραστούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι αλβανικές αστυνομικές αρχές, τους συγκέντρωσαν όλους σε μια αίθουσα και τους ενημέρωσαν πως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην Αλβανία διότι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ακραίων αλβανών στο Αργυρόκαστρο και υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων.

Ύστερα από αρκετή ώρα αναμονής, τους πέρασαν στο σημείο ελέγχουν των ταξιδιωτικών εγγράφων όπου αλβανίδα αστυνομικός με επιθετικό ύφος τους ρωτούσε στα ελληνικά τον λόγο της επίσκεψης στην Αλβανία. Όποιον λόγο και αν επικαλέστηκαν η απάντηση της αλβανίδας αστυνομικού ήταν πως για να περάσουν χρειάζονταν γραπτή πρόσκληση από αλβανό πολίτη. Όλοι κλήθηκαν να υπογράψουν το παρακάτω έγγραφο άρνησης εισόδου στην χώρα.

Οι αλβανικές αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν τους Βορειοηπειρώτες διότι κατέχουν και την αλβανική υπηκοότητα. Παρόλα αυτά επιστράτευσαν τις γνωστές μεθόδους των πολύωρων κρατήσεων και των ανακρίσεων διχως όμως να καταφέρουν να τους αποθαρρύνουν. Όπως ενημερωθήκαμε η ελληνική Πρεσβεία βρέθηκε δίπλα στους Βορειοηπειρώτες από τις πρώτες ώρες μέχρι τελικά να αφεθούν ελεύθεροι.

Πρόσφατα Ελλάδα και η Αλβανία προχώρησαν σε διακρατική συμφωνία για ευκολότερη διέλευση των πολιτών τους. Η Αλβανία σήμερα αρνήθηκε την είσοδο σε Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες, το Ελληνικό ΥΠΕΞ και η Ευρωπαική Ένωση καλούνται να πάρουν θέση.

Διαβάστε Επίσης:
Απαγορεύουν ακόμα και σε συγγενείς του Κατσίφα να πάνε στην Αλβανία για το μνημόσυνο - Προσαγωγές και εκφοβισμός στα σύνορα

Η Αλβανία απαγόρευσε την είσοδο σε δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος εξαιτίας της αρθρογραφίας του για την δολοφονία Κατσίφα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου