Η Αλβανία απαγόρευσε την είσοδο σε δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος εξαιτίας της αρθρογραφίας του για την δολοφονία Κατσίφα

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Παναγιώτης Σαββίδης, επιχείρησε να περάσει τα αλβανικά σύνορα στην Κακαβιά για να καλύψει εκ μέρους της εφημερίδας το αυριανό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Κατά τον έλεγχο των εγγράφων του, του ζητήθηκε να μπει στον εσωτερικό χώρο του φυλακίου όπου λίγα λεπτά αργότερα των ενημέρωσαν πως είναι ανεπιθύμητος «non grata» για το αλβανικό κράτος και του παρέδωσαν και σχετικό έγγραφο (εικόνα παρακάτω). Μάλιστα ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε επίμονα για τα άρθρα του σχετικά με την δολοφονία Κατσίφα τα οποία ήταν όπως όλα δείχνουν η αφορμή ώστε η Αλβανία να προχωρήσει σε αυτή την πρωτόγνωρη κίνηση.

Ο δημοσιογράφος σχολίασε το περιστατικό στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου έγραψε με νόημα:
«Ποια ευρωπαϊκή χώρα; Και απο σήμερα επισήμως "Κίνδυνος για τη Δημόσια Ασφάλεια" της Αλβανίας, επειδή τους ξύνισαν τα δημοσιεύματα του ΘΕΜΑτος για τη δολοφονία Κατσίφα.»

Μια χώρα που φλερτάρει με το στάτους χώρας υπο ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να αναγνωρίζει την ελευθερία του τύπου και του λόγου ακριβώς όπως κάνουν όλα τα δημοκρατικά κράτη.