Μετά το ΥΠΕΞ το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αντέδρασε στην ατυχέστατη Αλβανική ανακοίνωση περί 4 δολοφονιών Αλβανών στην Ελλάδα που αργούν να επιλυθούν

Εκτός από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων στην Ελληνική Επικράτεια. Οι απαντήσεις της Ελληνικής πλευράς ήρθαν μετά την ατυχέστατη και εν πολλοίς εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωση της Αλβανική κυβέρνησης, η οποία με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου Μάριου στην Καβάλα έκανε λόγο για τέταρτη «δολοφονία» Αλβανού πολίτη τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αγανάκτησή της μεγεθύνεται από το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές καθυστερούν στην επίλυση των υποθέσεων!!!

Η απάντηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι έχει επιληφθεί άμεσα και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων στην Ελλάδα. Όπως προσθέτει δε, όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί.

«Σε σχέση με τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων στην Ελληνική Επικράτεια, ανακοινώνεται ότι:

Σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί άμεσα προανάκρισης και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές και προανακριτικές ενέργειες –σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές– με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων, τη θεμελίωση των κατηγοριών, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σημειώνεται δε, ότι όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί».