Κακλαμάνης για Κατσίφα: «Κάντε μου πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ για δολοφονημένο»

 Κακλαμάνης για Κατσίφα: «Κάντε μου πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ για δολοφονημένο»

Ως πρωτοβουλία που θα έπρεπε να αποφευχθεί χαρακτήρισε η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την ενέργεια του Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες θέλησε να κρατήσει τους τόνους χαμηλά λέγοντας πως «ο φίλος μου και άξιος Αντιπρόεδρος Νικήτας προέβη σε μια ενέργεια η πολιτική αποτίμηση της οποίας κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί» το κλίμα στη συνεδρίαση της Διάσκεψης ήταν τεταμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο κ. Κακλαμάνης βλέποντας ότι τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν απέναντί του, σήκωσε το γάντι και είπε: «Αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον Κανονισμό κάντε μου πρόταση μομφής. Είναι θέμα πολιτικής ουσίας. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο , εγώ μιλάω για δολοφονημένο».

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε την πρωτοβουλία του κ. Κακλαμάνη ενώ η Χρυσή Αυγή επανέλαβε πως αυτή πρώτη είχε ζητήσει την ενός λεπτού σιγή.

Η άποψη των υπολοίπων δεν άλλαξε με τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΔΗΜ.ΣΥΜ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων) να επιμένουν πως ήταν λάθος.

«Από τη στιγμή που οι θέσεις των κομμάτων ήταν γνωστές, που όλοι εκφράσαμε τη λύπη μας στην οικογένεια και που ζητούμε πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, η πρωτοβουλία έπρεπε να αποφευχθεί.», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων υποστήριξε ότι ζήτημα Κανονισμού δεν υπάρχει αφού ο κ. Κακλαμάνης είχε τη συγκατάθεση του Σώματος ωστόσο θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση εκ των προτέρων.

Πηγή: real.gr


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου