Σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα ο πρωθυπουργός κος. Αλέξης Τσίπρας προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τον φόνο του Κώστα Κατσίφα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας, δεν σχολίασε ούτε εμμέσως καμία από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού. Από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού γίνεται ξεκάθαρο πως η Ελληνική Αστυνομία δεν συμμετέχει στις έρευνες. Αντίθετα αναμένει το πόρισμα της αλβανικής πλευράς χωρίς να έχει λόγο στην σύνταξή του:

Σήμερα είναι μέρα πένθους για οικογένεια και ομογένεια, δεν θέλω να μπω σε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Κατανοώ το πένθος της οικογένειας, την χαροκαμένη μάνα. Δικαιολογημένη η πικρία και ο θυμός. Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έκανε ότι έπρεπε να κάνει. Ζητήσαμε διαλεύκανση της υπόθεσης και τη συμμετοχή Έλληνα αστυνομικού. Μας υποσχέθηκαν να μας δώσουν πλήρες πόρισμα για την υπόθεση.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η προσπάθεια του πρωθυπουργού να υποβαθμίσει το γεγονός, τονίζοντας πως η ταφή "οστών πεσόντων ηρώων" είναι η εξέλιξη που έχει αξία:

Θέλω να πω, πως αυτό το πολύ δυσάρεστο συμβάν δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο να αλλάξουμε στρατηγική στο να έρθουμε κοντά με τη γειτονική χώρα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ξεχάσαμε τι γινόταν την 28η Οκτωβρίου στο χωριό: είχαμε ταφή οστών πεσόντων ηρώων στην Αλβανία, κάτι που έγινε μετά από 70 χρόνια. Αυτές οι εξελίξεις έχουν αξία.

Τέλος ο κύριος Τσίπρας επανέλαβε την θέση της ελληνικής πολιτείας υπέρ της απόδοσης των δικαιωμάτων που δικαιούται η μειονότητα (sic) και δήλωσε πως θα ολοκληρωθεί η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία:

Ήταν ένα δυσάρεστο συμβάν, μας έθλιψε.
Η ελληνική μειονότητα πρέπει να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα που δικαιούται με βάση το διεθνές δίκαιο. Συνεχίζουμε τον διάλογο γι αυτό το λόγο.
Θα οριοθετήσουμε την ΑΟΖ με την Αλβανία.