Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα σήμερα σχετικά με τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ανακοινώθηκαν στην πρέσβειρα Ελένη Σουράνη με σαφήνεια οι θέσεις των αλβανικών αρχών για το θέμα και ότι το περιστατικό ερευνάται από την Εισαγγελία, που είναι το μόνο θεσμικό όργανο που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα.

«Η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουρανή, κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου. Η Πρέσβειρα ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Στην πρέσβειρα τονίστηκε ότι το σοβαρό αυτό γεγονός διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία. Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή, που με βάση το αλβανικό σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Αλβανίας. Το υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση σε απρόβλεπτες πολιτικές και διπλωματικές παρεξηγήσεις για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι η Αλβανία είναι μία ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής εθνικότητας.»