Όταν δηλώνεις πατριώτης και δεν ξέρεις την διαφορά του Βορειοηπειρώτη απ' τον Αλβανό*

Mε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα ο καταδικασθείς από τη Δικαιοσύνη Παναγιώτης Μπαντέμης παύει να έχει την ιδιότητα του Εθνοφύλακα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Παναγιώτης Μπαντέμης, πρώην «πυρηνάρχης» Δράμας της Χρυσής Αυγής, ύστερα μέλος του Εθνικού Μέτωπου και εθνοφύλακας του ελληνικού στρατού, καταδικάσθηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την οργανωμένη επίθεση σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο, στο Μεταξουργείο, το 2011.

Το χρονικό της επίθεσης:

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο μεσήλικων Ελληνίδων με καταγωγή από το Δέλβινο, ήταν μεσημέρι 28ης Οκτωβρίου του 2011 μετά την παρέλαση, όταν τις περικύκλωσε 10μελής ομάδα ατόμων.

Τις ρώτησαν αν είναι Αλβανίδες και όταν εκείνες απάντησαν ότι είναι Ελληνίδες τούς ζήτησαν ταυτότητα.

Οταν η μία από τις δύο αδελφές αρνήθηκε να επιδείξει ταυτότητα, τη χαστούκισαν, την έφτυσαν με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο έδαφος, ενώ χτύπησαν και τη δεύτερη με κλομπ στο κεφάλι ρίχνοντάς την κι εκείνη κάτω.

Τότε άρχισαν να τις χτυπούν άγρια με γροθιές, με κλοτσιές και με λοστούς στο πρόσωπο, το κεφάλι και όλο τους το σώμα, πράγμα το οποίο συνέχισαν να κάνουν ακόμα και όταν η μία έχασε τις αισθήσεις της.

Μάλιστα όταν η επίθεση έληξε οι θύτες αφαίρεσαν από τα θύματά τους και το ποσό των 50 ευρώ.

Τελικά οι δύο γυναίκες διακομίσθηκαν με πολλαπλά τραύματα στον «Ευαγγελισμό», ενώ η αστυνομία συνέλαβε τους πέντε από τους δράστες.

*Δεν θα δικαιολογούσαμε σε καμία περίπτωση τέτοιες άνανδρες επιθέσεις είτε τα θύματα είναι Βορειοηπειρώτες είτε Αλβανοί.