Προς διάλυση το κόμμα των "Τσάμηδων" στην Αλβανία

 Προς διάλυση το κόμμα των "Τσάμηδων" στην Αλβανία

Μελετώντας τον Τύπο άλλων χωρών καμιά φορά βρίσκεις …μεγάλες ειδήσεις.

Στην Αλβανία π.χ., η κυριακάτικη μικρής κυκλοφορίας φιλοκυβερνητική εφημερίδα SOT - ΣΟΤ, σε μακροσκελές δημοσίευμα με τον τίτλο "Αλλεπάληλες αποτυχίες του Ιντρίζι, τον εγκαταλείπουν όλοι", σημειώνει ότι ο Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του κόμματος των "τσάμηδων" PDIU, μπορεί να χαρακτηρισθεί σήμερα ως ο πιο αποτυχημένος Αλβανός πολιτικός, μολονότι το κόμμα του πήρε πέρυσι τρεις έδρες, ο ίδιος δεν αναδείχθηκε βουλευτής.

Τώρα όμως, συνεχίζει, ο Ιντρίζι δεν έχει κανέναν βουλευτή, βγήκαν ανεξάρτητοι, στην ουσία στηρίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον Έντι Ράμα. Τον Ιντρίζι, συνεχίζει η εφημερίδα, τον εγκαταλείπουν και οι αιρετοί που το κόμμα του είχε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δήμαρχος μικρής πόλης, την οποία η εφημερίδα δεν κατονομάζει, στις επόμενες εκλογές δεν θα κατέβει υποψήφιος των τσάμηδων αλλά του Δημοκρατικού Κόμματος. Αρκετά μέλη Δημοτικών Συμβουλίων σε ορισμένους Δήμους, τα οποία πρόσκεινται στο PDIU, γράφει η εφημερίδα, εγκαταλείπουν αυτό το κόμμα. Ο Ιντρίζι, συνεχίζει, απέτυχε και με το ΄΄τσάμικο΄΄, την υπεράσπιση και την επίλυση του οποίου ζητά μέσα από τηλεοπτικά ντιμπέϊτ, δεν έχει ούτε πρόγραμμα, ούτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυσή του.

Ο πρώην βουλευτής του PDIU και σήμερα ανεξάρτητος Ντριτάν Μπίτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατηγορεί τον Ιντρίζι ότι συμμάχησε με το Δημοκρατικό Κόμμα για προσωπικά συμφέροντα, προδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο πρώην βουλευτής του PDIU Ακιφ Ρακίπι, συνεχίζει η εφημερίδα, κατηγόρησε τον Ιντρίζι ότι είναι τεμπέλης, δεν δουλεύει, φέρει την όλη ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος, πρέπει να παραιτηθεί. Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου "τσαμουριά" Αμπάζ Χάντο, γράφει η εφημερίδα, κατηγορεί τον Ιντρίζι ως αυθάδη που γέμισε το κόμμα με μισθοφόρους.

Τέλος, η βουλευτής του ίδιου κόμματος, σήμερα ανεξάρτητη, Ελενα Τζίνα, κατηγορεί τον Ιντρίζι ότι "έκλεισε την πόρτα του κόμματος για τους βουλευτές του"

Όπως όλα δείχνουν ο Έντι Ράμα θέλησε να διεμβολίσει το κόμμα των "Τσάμηδων" γιατί έλαβε από την Αθήνα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των δυο ΥΠΕΞ σαφές μήνυμα ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ο ελληνοαλβανικός διάλογος όσο τα Τίρανα θέτουν στο τραπέζι το συγκεκριμένο θέμα. Αποτέλεσμα ήταν η ηγεσία των "Τσάμηδων"- που πολλοί υποστηρίζουν, όχι χωρίς ενδείξεις ότι χρηματοδοτείται από την Άγκυρα- να συνεργαστούν με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.

πηγη:news247.gr

Απρόθυμη η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα τη...
Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στην Αθήνα για σειρά σ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Να μια καλή είδηση.
Ας ελπίσουμε να τού δώσει ο '' μπαμπάς '' τού Ιντριζι δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για να επιστρέψει στην Τουρκία.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη