Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Απάντηση Σούρλα στο ΥΠ.ΕΞ: Κανείς δεν ενημέρωσε την Ένωση Συγγενών Πεσόντων για τις τελετές ενταφιασμού στην Βόρειο Ήπειρο

 Απάντηση Σούρλα στο ΥΠ.ΕΞ: Κανείς δεν ενημέρωσε την Ένωση Συγγενών Πεσόντων για τις τελετές ενταφιασμού στην Βόρειο Ήπειρο

Στα όσα αναφέρουν οι πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών για τον αποκλεισμό των Συγγενών από τις τελετές ενταφιασμού των Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 και συγκεκριμένα ότι «ο κ. Σούρλας προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα εκ του μη όντος και […] ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τις τελετές», επισημαίνεται ότι:

-Αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν θεωρεί σημαντικό θέμα την συμμετοχή ή έστω την ενημέρωση των συγγενών σε τελετές ενταφιασμού, όπως στην προκειμένη περίπτωση τότε πρόκειται περί διαφορετικών αντιλήψεων περί αρχών και θεσμών ανθρωπιστικής σημασίας.

-Ποτέ και κανένας, τόσο πολιτικός ή υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και της ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα δεν ενημέρωσε την Ένωση Συγγενών Πεσόντων ή εμένα προσωπικά για την πραγματοποίηση των τελετών ενταφιασμού. Αν παρόλα αυτά επιμένουν, ας αναφέρουν πότε και από ποιον έγινε αυτό.

-Είναι αυθαίρετο και προσβλητικό να αναφέρεται ότι απαίτησα επίσημη πρόσκληση για να παρευρεθώ. Το μόνο που συνέβη είναι η υποβολή γραπτού αιτήματος (11.7.2018) στον Υπουργό Εξωτερικών από την Ένωση Συγγενών Πεσόντων, προκειμένου να επιτραπεί η παρουσία έστω και ενός μέλους του ΔΣ εκ μέρους των Συγγενών Πεσόντων στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βουλιαράτες την 13η Ιουλίου τ.ε για την οποία δεν λάβαμε ούτε προφορική, ούτε γραπτή απάντηση.

-Ως προς τη σχέσεις της Ένωσης με την Πρεσβεία των Τιράνων, το ποιος αρνείται την ενημέρωση και συνεργασία, ας μη δώσουμε δημοσιότητα. Άλλωστε σχετικά στοιχεία υπάρχουν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

-Εν κατακλείδι αν οι πηγές του Υπουργείο Εξωτερικών αντλούν πληροφορίες με τέτοια ανευθυνότητα και τις δημοσιοποιούν με την ανοχή προφανώς του Υπουργείου για σοβαρά θέματα, όπως αυτό τότε δικαιολογείται κάθε ανησυχία για τον χειρισμό κρίσιμων θεμάτων της χώρας.

Γεώργιος Ι. Σούρλας

Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών & Φίλων Πεσόντων

κατά το Έπος 1940 - 41

Οι «νησιώτες» του Βούρκου
Σμήναρχος Θωμάς Βρακάς, ο Έλληνας πιλότος που πέτα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Απ' το Facebook μας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη