Μετονόμασε οδό του Αμαρουσίου σε Σαμπάγ - Χουρί ο άνθρωπος που φώναζε ότι «αγαπάμε την πατρίδα»

Με μια απαράδεκτη και προκλητική κίνηση ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης άλλαξε όνομα στην οδό Πρεμετής του δήμου του, μετονομάζοντάς τη σε οδό Σαμπάγ - Χουρί προς τιμήν δύο Παλαιστίνιων επιχειρηματιών, την περασμένη Παρασκευή!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να γίνει δήμαρχος Αθηναίων ή περιφερειάρχης Αττικής (δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα), δίχως ντροπή, για χάρη δύο προσώπων που προφανώς έχουν βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη του όμορφου δήμου των βορείων προαστίων, αποφάσισε να προσβάλει με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους υπέρ της πατρίδος στην ιστορική περιοχή της Βορείου Ηπείρου.

Η ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος, μόλις τον περασμένο Ιούνιο, σε εκδήλωση στο Σύνταγμα για το μακεδονικό ζήτημα, σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, είχε πει επί λέξει: «Σε αυτούς που συμβιβάζονται, που ονομάζουν ρεαλισμό την παράδοση και το ξεπούλημα της Ιστορίας και των αξιών μας, λέμε καθαρά: Εμείς αγαπάμε τούτη την πατρίδα. Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας. Εστω και τώρα κάντε το χρέος σας για να μη σας γράψει με μαύρα γράμματα η Ιστορία». Δυστυχώς, πολύ γρήγορα ο κ. Πατούλης έκανε κωλοτούμπα και ξέχασε την Ιστορία και τους ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για «τούτη την πατρίδα».

Ιδρυτές της εταιρίας CCC, με έδρα τον Λίβανο, αμφότεροι είναι χριστιανοί και έχουν γραφεία στο Μαρούσι. Η CCC, που ιδρύθηκε το 1952 από τους παλαιστινιακής καταγωγής Λιβανέζους Χασίμπ Σαμπάγ και Σαΐντ Χουρί, φέρεται ότι απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους σε πολλές χώρες, με τις φήμες για τη δράση τους να δίνουν και να παίρνουν.

πηγή:dimokratianews.gr