Συνάντηση Ντούλε - Μπάσα: Συνεχίζει η πολιτική τους σύμπραξη

Συνάντηση Ντούλε - Μπάσα: Συνεχίζει η πολιτική τους σύμπραξη

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες είχε σήμερα (Παρασκευή, 14 Σεπτμεβρίου) συνάντηση διαρκείας και κατ' ιδίαν με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Λουλζίμ Μπάσα, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος. Δεδομένου ότι διαμορφώνεται η χειμερινή πολιτική ατζέντα στη χώρα που θα χαρακτηριστεί από ιδιαίτερη ένταση και ίσως εσωτερική αποσταθεροποίηση λόγω πολλών μετώπων που έχει ανοίξει η κυβέρνηση Ράμα με κορυφαίες την πολύμορφη διαφθορά που έχει παραλύσει τον κρατικό μηχανισμό και τα τεκταινόμενα στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, η συνάντηση αυτή έτυχε μεγάλης προβολής στα εγχώρια ΜΜΕ.

Και πέραν όμως της πολιτικής οξύτητας κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, οι επόμενες εβδομάδες και μήνες έχουν σπουδαίο πολιτικό ενδιαφέρον καθώς στα τέλη της επόμενης άνοιξης θα διεξαχθούν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το ΚΕΑΔ παρόλο που με συρρικνωμένες εκλογικές αποδόσεις λόγω και της συνεχούς πολιτικής επιθετικότητας απ’ τα αριστερά, έχει ειδικό βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές λόγω της γεωγραφικής εστίασης του σε περιοχές του Αυλώνα, Αργυροκάστρου και Κορυτσάς. Σε μια γενικότερη εκτίμηση λόγω του προφίλ του επηρεάζει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας που διάκεινται φιλικά προς την Ελλάδα και την ΕΕΜ ανεξαρτήτως εάν δεν ψηφίζουν άμεσα ΚΕΑΔ. Αυτό φαίνεται ότι εκτιμάται ιδιαίτερα απ’ το ΔΚ και τον αρχηγό του Λουλζίμ Μπάσα καθώς οι εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος το επιβεβαιώνουν.

Υπάρχει ακόμη ένας λόγος της μικροπολιτικής που ωστόσο στα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάστηκε ως βασικός της σημερινής συνάντησης. Πρόκειται για την συνήθη ανήθικη μετακίνηση του αρχηγού του τούρκοτσάμικου σχηματισμού, πρώην εφοριακού Σπ. Ιντρίζι, απ’ την συμμαχία του με τον Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε μια αναζήτηση σχέσης με το ΔΚ του Μπάσα. Προφανώς δεν ήταν μη αναμενόμενο δεδομένου ότι όλα τα χρόνια της παρουσίας του αποσκοπώντας την επιβίωση ο Ιντρίζι και οι συν αυτών κάνει συνέχεια τέτοιες πιρουέτες και μετακινήσεις χωρίς την ολοκλήρωση συμμαχιών που συνάπτει προκειμένου εξυπηρετηθεί εκλογικά. Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ακριβώς την ανηθικότητα του συγκεκριμένου πολιτικού και το γεγονός έλλειψης αρχών στην πολιτική του συμπεριφορά.

Η μεταπήδηση του εξ άλλου στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο απ’ το στρατόπεδο του ΔΚ που είχε συνεργαστεί προεκλογικά στο Ράμα είχε οδηγήσει για λόγους αρχής στην παραίτηση απ’ τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής τον κ. Βαγγέλη Ντούλε. Πολλοί τότε έδωσαν την ερμηνεία πως η παραίτηση αφορούσε στην πολιτική ψυετοατζέντα του Ιντρίζι και των εθνικιστών καιροσκόπων που τον ακολουθούν. Αφορούσε και αυτό, κυρίως όμως στην επιμονή του κ. Ντούλε ώστε να επικρατεί στην πολιτική ζωή ένας μίνιμουμ σεβασμός σε βασικές αρχές και σε ελάχιστο έστω επίπεδο ηθικής στο δημόσιο βίο.

Μετά τη σημερινή συνάντηση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Ντούλε το ΚΕΑΔ θα παραμείνει στο συνασπισμό με το ΔΚ, συμμαχία αρχών και σύμπτωσης πολιτικού συμφέροντος αμφοτέρων.

Πηγή: tachydromos.org

Η Βόρειος Ήπειρος πρέπει να μείνει ζωντανή και έχο...
Εγκαινιάζεται στα Τίρανα η Έκθεση «Μύρτις: πρόσωπο...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη