Μηνύματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα από την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας

Μηνύματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα από την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας

Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι αλλά και ο πρόεδρος της Αλβανικής βουλής Γκραμόζ Ρούτσι.

Η επιστολή του προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα προς τον Προκόπη Παυλόπουλο:

«Κύριες Πρόεδρε,
Με άγχος και μεγάλη ανησυχία παρακολουθώ την εξάπλωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στην Αθήνα.

Είμαι πολύ συγκλονισμένος από τα ανθρώπινα θύματα, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στα μέλη των οικογενειών των αγαπημένων τους. Οι τραυματίες, εύχομαι να έχουν γρήγορη ανάρρωση.

Προσεύχομαι να μην υπάρξουν άλλα ανθρώπινα θύματα και οι φοβερές πυρκαγιές να βρεθούν σύντομα υπό τον έλεγχο των ελληνικών αρχών πυρόσβεσης.

Σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, εγώ και ο αλβανικός λαός είναι στο πλευρό των πολιτών της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας.»

Το μήνυμα του ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι στο twitter:

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, στεκόμαστε δίπλα στον καλό γείτονά μας, την Ελλάδα και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Επίσης, ο κ. Μπουσάτι στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter εκφράζει την ελπίδα για γρήγορη αποκατάσταση αυτών που επλήγησαν και στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στην Αλβανία για βοήθεια και υποστήριξη με κάθε δυνατό τρόπο.

Το μήνυμα του Γκραμόζ Ρούτσι στον έλληνα ομόλογό του Νίκο Βούτση:

«Κουράγιο στον φίλο και γείτονα ελληνικό λαό. Εύχομαι να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη κατάσταση. Όλοι οι Αλβανοί βρίσκονται κοντά στον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πόνος, αλληλεγγύη και η αγάπη για την ελληνικές οικογένειες»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου